Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google, Apple ve Mozilla karşılaştırmayı kolaylaştırmak için işbirliği yapıyor

Speedometer 3, Chrome, Safari ve Firefox üreticilerinin, şirketlerin yanıt verebilirliği ölçme konusundaki vizyonlarını dengeleyen yeni bir model oluşturmak için "sektörler arası işbirliğine dayalı bir çaba" harcamaya başladı.

Google, Apple ve Mozilla, daha iyi bir tarayıcı karşılaştırması oluşturmak için iş birliği yapıyor

Grubun rızaya dayalı yönetim politikası, herhangi bir tek tarayıcı için haksız avantajların önüne geçmeyi hedefliyor. Google, Apple ve Mozilla daha iyi bir web tarayıcısı karşılaştırması için işbirliği yapıyor.

Speedometer 3, Chrome, Safari ve Firefox üreticilerinin, şirketlerin yanıt verebilirliği ölçme konusundaki vizyonlarını dengeleyen yeni bir model oluşturmak için “sektörler arası işbirliğine dayalı bir çaba” harcamaya başladı.

Birbirine rakip ürünlerin kullanıcı için etkinliğini değerlendirecek bir yardımcı araç üreten üç şirket aslında kuşağa bir felaket reçetesi gibi geliyor. Bununla birlikte Speedometer’in yönetişim politikası, olası sonuçlara göre farklılık gösteren bir onay sistemi içermeye başlıyor.

Örneğin, önemli değişiklikler için diğer iki şirketin onayı gerekirken, “önemsiz olmayan değişiklikler” için diğer iki rakipten sadece birinin onayı yeterli olacak. Elbette bu  “önemsiz değişiklikler” olarak adlandırılan değişiklikler, üç tarayıcı üreticisinden herhangi birinin denetmeni tarafından onaylanabilir, kontrol edilebilir.

Söz konusu bu yeni politikanın asıl amacı, “çalışma ekibinin, değişikliğin etkisine dayalı olarak beklenen daha yüksek bir süreç ve fikir birliği ile çoğu değişiklik için daha hızlı hareket edebilmesini sağlamak.” olarak tarif ediliyor.

Bu yeni Proje, Apple’ın WebKit ekibi tarafından geliştirilen mevcut fiili ölçüt için kullanılan Speedometer 2’nin bir sonraki sürümü olacak.

Malum Chrome, Safari ve Firefox, günümüzde en çok kullanılan dört tarayıcıdan üçü. Dördüncü tarayıcı olan Microsoft Edge ise kendi motorunu kullanmıyor, bunun yerine Google’ın Blink ve V8 motorlarına sahip açık kaynaklı Chromium’u kullanıyor.

Speedometer 3 projesi henüz emekleme aşamasında ve GitHub sayfası “aktif geliştirme aşamasında ve kararsız” olduğu konusunda kullanıcıları uyarıyor. Genel tavsiye hala Speedometer 2.1’in geliştirme süreci ilerleyene kadar eskisinin kullanılmasını tavsiye ediyor, ancak Speedometer 3’ün ne zaman hazır olacağı da belli değil ancak güzel olan üç rakibin bu konuda bir işbirliğini desteklemeleri…