Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Asistan’ın yeni Misafir Modu, sesli komutlarınız için “gizli moddur”

Google Asistan’ın yeni Misafir Modu, sesli komutlarınız için "gizli moddur". Özelliği etkinleştirmek "Hey Google, Misafir Modunu etkinleştir"

Google Asistan’ın yeni Misafir Modu, sesli komutlarınız için “gizli moddur”

Google bugün, konuşmalarınızı kaydetmeyi duraklatmak için Google Asistan’da yeni bir Misafir Modu getirdiğini duyurdu. Bu, esasen sorgularınızın hiçbirini kaydetmeyen “gizli” bir mod.

Bu kullanım örneği, şirketin kaydetmesini istemediğiniz sorgular için yararlı olabilir, ayrıca evinizde arkadaşlarınız olduğunda ve farklı yönlerden bağırdıklarında, akıllı hoparlörden seçtiğiniz şarkıyı çalmasını istediklerinde de kullanışlı olabilir.

Google, bu özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını ve bu özelliği yalnızca sesli komutla etkinleştirebileceğinizi söylüyor. Şirketin duyurusu komutun tam olarak ne olacağına dair ayrıntılı bir bilgi vermemiş olsa da, “Hey Google, Misafir Modunu etkinleştir” kadar basit bir şey olacağını bekleyebiliriz.

Elbette Google,  size tüm eski kayıtlarınızı silme veya kaydı tamamen kapatarak kişiselleştirmeyi devre dışı bırakma seçeneği sunacak.