Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google, çalışanlarının ofise dönüşünü bir kez daha erteledi

CNBC'ye göre, şirket güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, çalışanlara bir e-postada Google'ın durumu yeniden değerlendirmek ve yeni yıla kadar ofis ortamına dönmenin ne zaman güvenli olduğunu bulmak için biraz daha bekleyeceğini söyledi.

Google, çalışanlarının ofise dönüşünü bir kez daha erteledi

ABD’deki Google çalışanlarının artık 10 Ocak’ta ofis içi çalışma hayatına dönmeleri gerekmeyecek.

CNBC’ye göre, şirket güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, çalışanlara bir e-postada Google’ın durumu yeniden değerlendirmek ve yeni yıla kadar ofis ortamına dönmenin ne zaman güvenli olduğunu bulmak için biraz daha bekleyeceğini söyledi.

Teknoloji devi aslında 18 Ekim’de başlayan ve 2022 Ocak ayında sona eren bir plan yapmıştı. Görünen o ki, özellikle Covid 19’un yeni varyantlar “Omicron” bu kararı biraz ertelemelerine şimdiden sebep oldu.  Elbette Rackow, e-postasında şirketin gerekçesini tam olarak açıklamadı ve yeni keşfedilen Omicron COVID-19 varyantından da bahsetmedi. Yine de hangi ofisler için bu durumun artık güvenli olduğuna karar vermek özellikle her şeyin için dava konusu olabildiği ABD’de oldukça riskli. Örneğin bir çalışan geri döndükten sonra yeni varyant ile sıkıntı yaşarsa Google ile davalık olabilir…

Yine de Google, 10 Ocak hedef tarihini iptal etmesine rağmen, Google çalışanları “koşulların izin verdiği yerlerde, iş arkadaşlarıyla şahsen yeniden bağlantı kurmaya ve daha düzenli olarak olmanın kas hafızasını yeniden kazanmaya başlamaları için” ofiste çalışmaya teşvik ediyor.

Uluslararası lokasyonlarına gelince,  benzer şekilde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da yüz yüze çalışmaya dönüşünü geciktiriyor…

Hibrit çalışma hayatı daha uzun dönem sürecek gibi, özellikle büyük teknoloji şirketleri için…