TeknoTalk

Google Chrome Mağazasından Sahte Reklam Engelleyicileri Kaldırdı

Google Chrome Mağazasından Sahte Reklam Engelleyicileri Kaldırdı.

Google Chrome Eklentisi ile reklamları engellemek için yüklediğiniz AdBlocker – Reklam Engelleyici Uygulamalar ve eklentiler sandığınız kadar masum olmayabilir. Google, AdGuard’ın varlığını duyurduğu sahte uygulamaları Web Mağazası’ndan kaldırdı.

Google 20 milyon kişi tarafından yüklendiği tespit edilen ve aralarında popüler 5 eklentininde olduğu “Sahte Reklam Engelleyicileri” Mağazasından kaldırdı.

Yakın zamanda Google Chrome Mağazasından Yüklediğiniz Reklam Engelleyici Uygulamayı bulamıyorsanız şaşırmayın! Belli ki tarayıcınız için bir bahar temizliği yapmanızın zamanı geldi.

AdGuard ziyaret ettiğiniz web siteleri hakkında bilgi toplayan ek kodlar içeren sahte uygulamaları açıklayan bir rapor yayımladı. Bunu dikkate alan Google, en üst sıradaki beş reklam engelleyici mağazasından kaldırdı.

Chrome davranışının dışına çıkaracak toplanan verileri dışarıdaki sunucular gönderiyorlar. AdGuard raporunda “Temel olarak,sahte adblock uzantıları ile virüs bulaşan tarayıcılardan oluşan bir bot ağı olduğunu söylüyor.” Ele geçirilmiş tarayıcı komut merkezi sunucunun yapmasını istediği herşeyi yapıyor diyor.

Sahte reklam engelleyiciler en az  2017 yılından buyana insanları kandırıyorlar.

Geçen yıl 37 bin kişi SwiftOnSecurity tarafından geliştirilen  sahte AdBlock Plus uygulaması yükledi. Bu uygulama spam anahtar kelimeleri klonluyor. Adblock Plus aramalarda en yukarılarda görünmek için bu spam anahtar kelimeleri keşfetti.

Görünüşe göre Mağazada her bulduğumuzu aşında “Adremover” varsa güvenli sanıp indiriyoruz. AdGuard raporunda bu sahte uygulamaların bu güne kadar 20 milyon kişi tarafından indirildiğini de söylüyor.

Dikkatli olun AdBlocker Uygulamalar sandığınız kadar masum olmayabilir! diyorum. Google Chrome Mağazasından olsalar bile.

 

Exit mobile version