Sosyal Medya

Android

Google, Dokümanlar ve Sohbet’e otomatik özetler getiriyor

Google, Dokümanlarda Uzun belgeleri bulmanın kolay bir yolunu sunuyor. Google, yakında Google Dokümanlar'da kullanıma sunulacak olan yeni bir otomatik özetleme özelliğiyle uzun dokümanları bulmayı veya ulaşmayı daha da kolaylaştırıyor.

Google, Dokümanlar ve Sohbet’e otomatik özetler getiriyor

Google, Dokümanlarda Uzun belgeleri bulmanın kolay bir yolunu sunuyor.

Google, yakında Google Dokümanlar’da kullanıma sunulacak olan yeni bir otomatik özetleme özelliğiyle uzun dokümanları bulmayı veya ulaşmayı daha da kolaylaştırıyor.

Bir dosyadaki kilit noktaları parçalamak ve okunabilir bir brifing oluşturmak için makine öğrenimine kullanıyor olacak. Aslında bu özelliği ilk olarak Mart ayında duymuştuk, ancak şimdi halka ulaşmaya daha yakın görünüyor.

Alphabet CEO’su Sundar Pichai’nin bugünün Google I/O açılış konuşmasında açıkladığı gibi, otomatik özet özelliği, sihrini gerçekleştirmek için dil anlama, bilgi sıkıştırma ve doğal dil oluşturma temellerine dayanıyor. Bahsedilen bu özellik yakında Dokümanlar uygulamasına gelirken, daha sonra Google Spaces ve Chats’e de ulaşacağını ve burada sohbetlerinizin de özetleyebileceğini, su sayede; sayfalarda gezinmek için saatler harcamanıza gerek kalmayacağını söylüyor.

Diğer Google Workplace güncellemelerine gelince, şirket Google Meet’teki kötü web kamerası videosunu temizlemek için bir Portre Geri Yükleme özelliği sunuyor ve stüdyo portre aydınlatmasını simüle etmek için özelleştirilebilir bir yol gösteriyor.

Ayrıca sesin yankısını gidermek için yapay zeka kullanmaya başladı. Bu da yüksek kaliteli bir mikrofona konuşuyormuşsunuz gibi görünmenizi sağlıyor olacak. Bu yıl içinde Google Meet’e otomatik çeviri yazılar özelliği de ekleniyor…