Sosyal Medya

Yazılım

Google Duo, video görüşmeleri için ekran paylaşımını sunuyor

Google Duo, video görüşmeleri için ekran paylaşımını sunuyor. Google Due Screen Share, Android 9.0 ve yukarısı cihazlarda kullanılabilir.

Google Duo, video görüşmeleri için ekran paylaşımını sunuyor

Google Duo akıllı telefon uygulaması artık Android 9 veya sonraki sürümleri çalıştıran çoğu cihaz için de kullanılabilir.

Google, Duo görüntülü görüşmeleri için ekran paylaşımını resmi olarak başlattı, bu nedenle, diğer kişiye telefonunuzda ne olduğunu göstermeniz gerekiyorsa başka bir uygulamayı çalıştırmanız veya başka bir hizmeti seçmeniz artık gerekmiyor…

Akıllı Telefonda Ekran Paylaşımı

Teknoloji devi, Android’in en yeni altı özelliğini vurgulayan bir gönderide ekran paylaşımını duyurdu.

Android Police tarafından ilk olarak dikkat çekilen ve daha sonra silinen Google’ın tweet’inde ise şöyle denildi;

“Google Duo’da arkadaşlarınızla daha fazla an paylaşın. Artık fotoğraflara ve videolara birlikte göz atmak için ekran paylaşımını kullanabilir ve video görüşmesi sırasında etkinlikler planlayabilirsiniz”

Belirtildiği gibi bu tweet’i Google hızla sildi, ancak ilk yinelemesini sonlandırdıktan birkaç yıl sonra, Eylül ayı sonlarında Android cihazlar için bu özelliği sunmaya başladı.

Peki Ekran Paylaşımı Özelliği Nasıl Kullanılıyor?

Ekranınızı paylaşmak, bir aramanın ortasındaki alt tarafta yer alan menüdeki Taşma düğmesine dokunup Ekran Paylaşımı’nı seçmek kadar basittir. Ekranını paylaşan sizseniz hassas bilgilerinde görüntülenebileceğine dair bir uyarı mesajı da görebilirsiniz.

Paylaşım başladığında diğer kişiyi ekranda görmezsiniz ve hala bir aramada olduğunuzun ve özelliğin etkin olduğunun tek göstergesi, durum çubuğunuzdaki bir simge veya “Devam eden ekran paylaşımı” yazan bir bildirim olacaktır. ”

Daha önceden Pixel cihazlarına uyumlu olan uygulama artık Android 9 ve yukarı işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilir oldu.