Sosyal Medya

Genel

Google Ev İşinde Bende Varım Dedi!

Google nesnelerin interneti öncesi, Homejoy ile ev hizmetleri vermeye başlıyor. Artık Google ev temizliği ve bakımı da yapacak! İşte Google'ın yeni ev hizmetleri ekibi!

Google nesnelerin interneti öncesi, Homejoy ile ev hizmetleri vermeye başlıyor. Artık Google ev temizliği ve bakımı da yapacak! İşte Google’ın yeni ev hizmetleri ekibi!

Google, bilindiği gibi esas olarak internet arama motoru hizmeti ve diğer internet servisleri ile bilinen bir firma. Buna ek olarak Google, diğer bilim ve teknoloji alanlarında da aktif çalışmalar sürdüren bir firma imajına sahip. Ancak son olarak oluşturduğu kadrosu, ne bir sürücüsüz araba ne de bir işletim sistemi için! Google ev işlerine giriyor!

Google’dan ev temizlik hizmeti!

Google’ın yeni açtığı bir ilan kapsamında, ev elektroniği ve diğer ev içi alanlarda yetkin mühendisler aradığı belirtildi. Homejoy olarak isimlendirilen bu ilan, aslında daha çok ev temizlik ve bakım hizmetleri için kullanılan bir tabir.

Google’ın oluşturduğu yeni kadro kapsamında 20 kişilik bir ev hizmetleri ekibi oluşturmak istediği belirtiliyor. Bu hizmetler kapsamında ise artık Google markasını ev temizliğinden bakımına, oradan da ev elektroniği servislerine kadar birçok alanda görmek mümkün olacak gibi…

news_inside-google-homejoy-temizlik-hizmetine-basliyor

Google, ev hizmetleri kadrosu kuruyor!

Diğer yandan belirtilen bilgilere göre Google, Homejoy kapsamındaki hizmetleri için, ev sahiplerine pratik bir çağrı sistemi de hazırlayacak. Bu sistemin nasıl olacağı şu an için net değil. Ancak Google’ın internet devi bir firma olduğunu göz önüne alındığında, bu sistemin şüphesiz “bir tık” kadar kolay olacağını tahmin etmek yanlış olmayacaktır.

Google gibi dev bir firmanın bu denli bir atılım ile ne amaçladığı şu an bilinmiyor. Ancak yapılan yorumlara ve öngörülere göre Google, nesnelerin interneti kapsamında Android ekosisteminin buzdolabından kombiye kadar yer alacağını düşünüp, bu elektronik hizmetler için şimdiden altyapı oluşturmaya başladığı yönünde şekilleniyor.