Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Fotoğraflar ücretsiz sınırsız depolama imkanına yarın sona eriyor

Google Fotoğraflar 1 Haziran'dan itibaren ücretsiz sınırsız depolama alanı imkanı uygulamasına son veriyor. Peki şimdi ne olacak?

Google Fotoğraflar’ın ücretsiz sınırsız depolama alanı yarın sona eriyor

Google Fotoğraflar’da 15GB depolama alanı sizin için yeterli değilse, ekstra ücret ödemeniz gerekecek! Beğenin yada beğenmeyin beklenen an geldi çattı. Google Fotoğraflar’ın sınırsız depolama kullanım alanı 1 Haziran itibariyle kalkıyor yada sonlanıyor. 

Google Fotoğraflar, 1 Haziran’da ücretsiz sınırsız depolama alanı imkanını sonlandırıyor…

Yüklediğiniz tüm fotoğraflar (sıkıştırılmış “depolama tasarrufu” resimleri de dahil), bir Pixel telefonunu kullanmadığınız sürece Google Drive depolama sınırınıza dahil edilir.

  • Daha fazla alana ihtiyacınız varsa ki (sınırsız özelliği kullananlar şimdi bunları nereye aktaracağını kara kara düşünüyor ama durun…aşağıda ilginç bir bilgi daha var.) 100 GB Drive alanı için ayda 2 ABD dolarından başlayan ve ayda 10 ABD doları karşılığında 2 TB’a ölçeklenen Google One planları için ödeme yapmak zorunda kalacak.

1 Haziran’dan önce yüklediğiniz fotoğraflar sınıra dahil edilmeyecektir, bu nedenle mümkünse son bir yedeklemeyi bir an önce gece yarısına kadar yapmanızda fayda var. Hatırlarsanız, Google ayrıca, genellikle kaldırabileceğiniz bulanık anlık görüntüleri, ekran görüntülerini ve diğer öğeleri bulan bir araç aracılığıyla istenmeyen fotoğrafları silmeyi de kolaylaştırmıştı.

Yani Google Fotoğraflar’ı cihazınızda daha fazla GB alanı yaratmak için kullananlardansanız, DropBox ve Flicker gibi alternatiflere göz atabilirsiniz. Ayrıca Amazon Prime aboneliği, ücretsiz sınırsız fotoğraf depolama alanı (artı 5 GB video) sağlarken, Microsoft 365 üyeliği kişi başına 1 TB OneDrive alanı sunuyor.

Apple’ın iCloud’u, bir iOS veya Mac kullanıcısıysanız size bu konuda yardımcı olabilir, ancak bu tam depolamadan daha fazla bir senkronizasyon hizmeti…