Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Glass Yeni Adıyla ‘Project Aura’ Geri Dönüyor!

Google, bir süre önce durdurduğu projeyi, Project Aura ile geri döndürmeye kararlı.

Google, bir süre önce durdurduğu projeyi, Project Aura ile geri döndürmeye kararlı.

Google Glass’ın henüz gerçekten ölmediği ve ‘Project Aura’ adındaki yeni bir girişim kapsamında yeniden canlandırılacağı söyleniyor. Şirketin yeni giyilebilir teknoloji girişimi için Amazon’un gizli Lab126 bölümünden gelen mühendisleri içeren bir ekip kurduğu ifade ediliyor.

Bunlara ek olarak yakın kaynaklar Project Aura’nın, ‘Alphabet’ çatısı altında bağımsız bir şirket olmaktan ziyade Google bünyesinde devam edeceğini söyledi.

Şirket, Amazon’un donanım bölümü Lab126’dan üç çalışanı işe aldığını bildirerek bu alandaki çalışmalarını hızlandırdığını ortaya koymuş durumda. Yeni çalışanlar LinkedIn profillerinde Project Aura’yı “Google Glass and Beyond” (Google Glass ve Ötesi) olarak tanımlıyor.

Google bu yılın başlarında 1.500 dolar fiyat etiketiyle satışa sunduğu Google Glass sürümünün, pahalı olması ve yeterli ilgi görmemesi nedeniyle satışını durdurmuştu. Video kaydına izin veren ürün ayrıca gizlilik endişelerinden dolayı tüketicilerin tepkilerine neden olmuştu.

“Google Glass and Beyond” sloganlı yeni Google Glass girişiminin, giyilebilir teknoloji alanına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.