Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Haritalarda Yürüme Odaklı AR Navigasyonu Kullanılmaya Başlıyor

Google Haritalarda Yürüme Odaklı AR Navigasyonu, özellikle GPS'in devre dışı olduğu durumlarda hayat kurtarabilir. Google Maps AR.

Google Haritalarda AR “Artırılmış Gerçeklik” Navigasyonu Bir Avuç Kullanıcı Tarafından Test Ediliyor

Google Haritalarda Yürüme Odaklı AR Navigasyonu Kullanılmaya Başlıyor

Google Haritalarda AR Navigasyonu Kullanılmaya Başlandı. Ancak bir çok kişi bu özelliği kullanmak için daha beklemek zorunda…

Google Haritalar’ın artırılmış gerçeklik navigasyonu nihayet birkaç ay sonra çıkıyor. Wall Street Journal’a yürüme odaklı özelliğin kısa bir süre sonra duyurulacağını söyleyen şirket, ilk etapta Yerel Rehberlerin kullanabileceğini belirtti.

Google, herkesin kullanımına sunulmadan önce bu özelliğin “daha fazla test” gerektireceğini söyledi. Yine de, bu AR rota bulmanın pratik bir gerçeklik olmaya daha yakın olduğunu göstermektedir.

Gerçi, Google Haritaların çekirdek işlevselliği aynı kalıyor. Uygulama nerede olduğunuza dair temel bir fikir edinmek için GPS’i kullanmaya devam ediyor. Ardından 3D okları çevirmeniz gereken yerlerin üzerine getirerek kullanıyorsunuz. Sistem daha doğru sonuçlar elde etmek için kameranıza güveniyor.

Anlaşılan dolaşmak için Google AR’a güvenmenizi fazla istemiyor. Zira telefonu AR modunda uzun süre basarak kullanırsanız ekranı karartarak sizi değişime zorluyor.  Bu güvenlik açısından yapılıyor, olurda bir çukura düşmeyin. Öte yandan cihazınızın pil gücünü ve hücresel veri paketinizi de korumuş oluyor.

AR teknolojisi, navigasyon konusunda geleneksel olandan daha fazla yardımcı olabilir mi? bu tartışmalı. Eğer giyilebilir cam tarzı bir materyal ile kullanılmadıkça bu biraz mümkün görünmüyor. Yine de bir çok konuda yardımcı da olabilir. Özellikle yüksek binaların uydu sinyallerine – dolayısıyla GPS sinyallerine engel olduğu durumlarda kısa süreliğine hayat kurtarabilir bir özellik olabilir.

Wall Street Journal