Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google Maps, İnternetsizde Kullanılabiliyor.

En iyi harita uygulaması olan Google Maps için internetsiz kullanma özelliği geldi.

En iyi harita uygulaması olan Google Maps için internetsiz kullanma özelliği geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Google Maps kullanıcıları internet bağlantısı olmadan yani “offline” olarak haritaları görüntüleyebilecek.

İnternetsiz Google Maps kullanımı ilk olarak Android işletim sistemli akıllı telefonlara geldi. Uygulamalarını güncelleyen kullanıcılar, istedikleri şehirlerin haritalarına internet bağlantısı olmadan görüntüleyebilecek.

Google Maps haritası nasıl indirilir?

Peki Google Maps haritasını nasıl indireceksiniz? Bunun için Google Maps’in Android uygulamasını güncelledikten sonra seyahat edeceğiniz şehri arama ekranına yazın. Çıkan sonucun hemen üzerine “Bu alanı indir” seçeneği çıkacak. Bu tuşa bastıktan sonra ise seçtiğiniz şehrin haritası akıllı telefonunuza inecek. Bundan sonra ise internet bağlantınız olmasa bile indirdiğiniz şehri görüntüleyebileceksiniz. İndirdiğiniz şehirleri ise ‘çevrimdışı’ alanların arasında görüp, düzenleyebilirsiniz.

google-maps-internetsiz-kullanma-1

Bu arada hemen bir ayrıntıyı daha paylaşalım. Google Maps’e harita indirmek için ise mutlaka Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız var. Yani 3G veya 4G bağlantısı ile harita indiremiyorsunuz. Bu da kullanıcılar için olumlu bir özellik olduğunu düşünüyoruz. Çünkü indirilecek bir haritanın boyutu yüzlerce megabyte olabilir. Bu da internet kotanızın hızlıca azalması anlamına geliyor.

4 yıl sürdü

Kısaca artık yurtdışına çıkarken seyahat edeceğim şehirlerin haritasını Google Maps’ten indirmek yeterli olacak. Yurtdışına çıktığınızda artık harita için mobil internetinizi açmak veya Wi-Fi aramak zorunda kalmayacaksınız.

google-maps-internetsiz-kullanma-2

Aslında Google Maps’in internet bağlantısı olmadan çalışması 2011 yılında tanıtılmıştı. Ancak bu özellik oldukça kısıtlı bir kullanıcı arasında test edilmişti. Bu test süresinin 4 yıl sürmesi de oldukça tartışmalı bir konu.

Google Maps uygulamasını internetsiz kullanmak için uygulamanızı güncellemek yeterli!