Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google, Play Store’da Kripto Madencilerine Artık Yer Vermiyor

Google Play Store Politikasını Güncelledi ve bu günlerde ortaya çıkan yeni ve belirsiz ve güvenli içerik türlerini engellemek için yeni kurallar dizisinin oluşturulduğu açık.

Google Play Store Politikalarını Güncelledi

Google Play Store’da Kripto Madencilerine Artık Yer Vermiyor. Şirket ayrıca çocukları hedefleyen rahatsız edici uygulamaları da yasaklayacak.

Google, Play Store politikasını güncelledi ve bu günlerde ortaya çıkan yeni ve belirsiz ve güvenli içerik türlerini engellemek için yeni kurallar dizisinin oluşturulduğu açık. Android Police tarafından görülen değişikliklerden biri, teknoloji devinin uygulama pazarında artık kripto madencilerine artık izin verilmediğini belirten bir kripto para birimi bölümünün eklenmesidir.

Google Play Store Politikasını Güncelledi ve Kripto Madencilik Uygulamalarına Yasak Geldi

Google kullanıcıların ne pahasına olursa olsun platformu kötüye kullanma girişiminin önüne geçmek ve kötü amaçlı yazılımları ayıklamak için Nisan ayında Chrome Web Mağazasında şifreleme amaçlı eklentileri yasaklamıştı. Ayın kuralı bir anlamda Google Play Store’da yansıtmış oldu.

Çocukları Korumak için Adımlar

Öte yandan mağaza, çocuklara hitap eden ancak yasaklı yetişkin temaları içeren uygulamalarında önüne geçmek için adımlar attı. Hatırlarsanız bu durum YouTube‘unda üzerinde uğraştığı konulardan biri aslında. Google Play Store’da hala kötü resimler ve videolar içeren uygulamalar var.

Patlayıcı ve Ateşli Silah Satan Uygulamalara Yasak

Bu iki yeni kuralın yanı sıra, Google Play artık patlayıcı, ateşli silah ve mühimmat satan herhangi bir uygulamayı da yasaklayacak.

Ayrıca, düşük kaliteli, düşük çaba gerektiren uygulamalardan kurtulmak için adımlar atıyor. Sadece reklam sunmak içi yapılan uygulamalar ve kullanıcıları tamamen yanlış yönlendirmeyi amaçlayan uygulamalar da bu yasak kapsamında ele alınacak.