Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Google Project Vault ile Veri Güvenliğinizi Koruyacak!

Google'ın I/O konferansında yeni bir yenilik daha açıklandı.

Google’ın I/O konferansında yeni bir yenilik daha açıklandı.

Bilgisayar,tablet ve akıllı telefonları daha güvenli hale getirmek isteyen Google ATAP ekibi devam eden I/O konferansının ikinci bölümünde MicroSD karta benzeyen yeni ileri teknoloji güvenlik donanımını tanıttı.

Project Vault Adını verdikleri bu donanım sayesinde Google mobil cihazınıza ek depolama alanı sağlamakla beraber verilerinizi korumak için ek güvenlik katmanı ekliyor.

Google’ın gösterdiği Project Vault prototipinde düşük güçlü ARM işlemci, NFC yonga, 4 GB dahili hafıza ve gerçek zamanlı Real Time Operating System (RTOS) denen bir işletim sistemi kullanıyor.

ProjectVaultTNW

Kullanım Şekli?

Project Vault aynı zamanda bir microSD kart olduğu için bunu microSD kart yuvası barındıran herhangi bir cihaza takılarak kullanılacak ve çıkarılabilir bir disk olarak otomatik tanınacak.İlave olarak bağladığınız cihazınız üzerindeki verileri şifremele imkanı verecek.

Google, I/O etkinliğinde Project Vault barındıran iki cihaz gösterdi ve bunların uzak sunucu üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını, mesaj göndermesini sergiledi.

google-dan-yuksek-guvenlikli-micro-sd-kart-project-vault-705x290

Her iki uçtaki cihaz da mesajları, araya girme problemi olmaksızın görüntüleyebildi ve sohbet sunucusunun alması gereken tek şey ise şifrelenmiş metin oldu.

Project Vault bozma, imzalama ve bunun gibi diğer şifreleme işlemlerini yerine getiriyor. Buna ek olarak, telefonun işletim sistemine bile verilerinize erişim izni doğrudan verilmiyor. Bütün işlemler Project Vault üzerinde gerçekleşiyor.

Google Android ,Windows ve Linux işletim sistemleri ile uyumlu çalışacak bu yeni cihaz bir an önce bireysel kullanıcılara ulaştırmayı planlıyor.