TeknoTalk

Google Sekme Arama Özelliğini Chrome OS 87 ile getiriyor!

Google Sekme Arama Özelliğini Chrome OS 87 ile getiriyor!

Google ChromeBook‘lar ayrıca bağlı bluetooth cihazların pil seviyelerini de gösterebilecekler…

Google, yakın zamanda açıklanan sekme arama özelliğini içeren Chrome OS 87’yi nihayet kullanıma sunuyor. Bunu yapmak için sağ üst köşedeyi dairesel düğmeden veya Ctrl+Shift+A tuşlarına basarak gerçekleştirebileceksiniz… Özellik birden çok sekme kullanmayı sevenlerin ilgili sekmeyi bulmalarını kolaylaştıracak…

Yani tüm açık pencerelerinizde belirli bir sekme bulmanıza yardımcı olacak kullanışlı bir işlev olacak. Sekme araması daha sonra masaüstü Chrome tarayıcısılarına da bir güncelleme ile gelecek.

Bana göre Chrome OS 87 ile gelen en önemli özellik, özellikle bluetooth üzerinden bağlı olan kulaklıkların pil seviyelerini de artık görebilecek olmamız. Zira daha önce bunu Apple’ın iPhone’larında gördüğümüz gibi göremiyorduk… Bu önemli bir değişiklik olacak. Bundan böyle Pil yüzdesini Bluetooth menüsünde ve bir cihazı bağladığınızda ekranınızın sağ alt kısmındaki bir bildirim aracılığıyla görebileceksiniz.

Bitti mi? Bitmedi…Chrome Canvas uygulaması ile oluşturulmuş 36 adet yeni duvar kağıdı, Mouse’la, Tocuh Screen ile veya Alt-Tab ile pencere değiştirme özellikleri de olacak. Çok dilli kullanıcılar için hayatı kolaylaştırmak için dil ayarlarında ince ayarlar, erişilebilirlik cihazları arasında daha kolay geçiş desteği ve dosyaları yeniden adlandırma ve Google Drive’a kaydederken saklanacak klasörleri seçme seçeneği de bulunur.
Her zaman olduğu gibi güncellemenin herkese gelmesi biraz zaman alabilir.

Exit mobile version