Sosyal Medya

Genel

Google Sohbet Uygulaması Allo’yu Yayınladı!

Google Sohbet Uygulaması Allo’yu Yayınladı!


İlk olarak Google I/O 2016 etkinliğinde Google Duo uygulaması ile beraber tanıtılan mesajlaşma uygulaması Google Allo, nihayet çıktı.

Google’ın Android ve iOS platformları için geliştirdiği mesajlaşma uygulaması, Google’ın bir hayli çetin olan mesajlaşma uygulamaları pazarında yeni umudu olarak tanımlayabiliriz. Google, görüntülü konuşma uygulaması Duo’yu geçtiğimiz ay yayınlamış ve uygulama sadece 1 haftada 5 milyon defa indirilmeyi başarmıştı.

google-allo-cikti-2

Google Allo özellikleri

“Akıllı” bir mesajlaşma uygulaması olan Google Allo, kullanıcıların kişilerle mesajlaşmasının yanı sıra uygulama üzerinden istediği konularda bilgi sahibi olabilmesine de olanak tanıyor.

Örneğin uygulamaya “Galatasaray’ın önümüzdeki maçı ne” diye yazdığınızda, sanki Google’da arama yapmışsınız gibi bu soruyla ilgili yanıtlar ekranınıza düşüyor.

Google Allo, arama ihtiyaçlarını da düşünerek aramalarınızı uygulamanın dışına çıkmadan yapabilmenizi sağlayan bir uygulama olarak tasarlanmış. Sohbet esnasında uçuş bilgisi kontrolü ya da restoran araması gibi pek çok işlemi sürdürebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Akıllı Yanıt özelliği sayesinde mesajlara tek birer dokunuş ile otomatik cevaplar vermeniz mümkün.

google-allo-cikti
Allo uygulamasında Google Asistan özelliği de mevcut. Bu asistan sayesinde bir adresi kaydedebilir, YouTube videosunu paylaşabilir, güncel haberleri ve hava durumunu okuyabilir, trafikten aberdar olabilirsiniz. Aynı şekilde spor müsabakalarının ya da uçuşlarınızın saati de Allo’nun içindeki asistanda gizli. Google Asistan özelliğini gittikçe yaygınlaşacağı ve bu tarz bot uygulamaların ya da asistanların sayılarının artacağı da aşikar. Bakalım Google, mesajlaşma uygulaması Allo ile, WhatsApp gibi rakiplerine yetişip çok geniş çevrelerce kullanılmayı başarabilecek mi?

Uygulamayı Google Play Store veya App Store’dan indirebilirsiniz.