Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google Yeni İşletim Sistemini Brillo’yu Geliştiriyor

Google, Yeni İşletim Sistemi Brillo Üzerinde Çalışıyor. Google I/O'da Tanıtılacak.

Google, Yeni İşletim Sistemi Brillo Üzerinde Çalışıyor. Google I/O’da Tanıtılacak.

Google, yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve gelişimlerinin son aşamasında. Yeni işletim sistemi, tıpkı Microsoft’un Windows 10’un üzerinden oluşturduğu IoT platformuna yaptığı gib platforma özel bir işletim sistemi olacak. Bu tarz sistemler sadece nesnelerin interneti platformunun gereksinimi olan internet bağlantısıyla ilgili vazifeleri var. RAM gereksinimi yüksek değil, yüklenirken veya kullanırken sinir stres yerinden zıplamıyor.

Nesnelerin interneti platformu üzerinde zaten Google’ın belirli çalışmaları var. Nest, evlerdeki ısı derecesiyle ilgili kararlar verebilirken bu kararları mobil cihazlar aracılığı ile ve uygulamalarla kullanıcısıyla ortaklaşa veriyor. Aynı zamanda Apple’ın da HomeKit sistemi sadece evler için oluşturulan bir IoT sistemi. Ancak IoT sadece ev veya ofis için geçerli değil yaşamın her yerinde etkili olacak bir platform. Daha geniş ve daha spesifik bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor. Bu platforma göre, örneğin havayolu şirket sahipleri, uçaklarındaki problemleri, sorunları, gereksinimleri bir akıllı telefon aracılığı ile öğrenecek ve buna göre hamle yapacak.

Google’ın bu işletim sistemi de Chrome OS veya Android üzerinden değil “standalone” prensibinde çalışacak. Henüz betası veya başka bir versiyonu yok, bu ay içerisinde tanıtılacak.