TeknoTalk

Google’dan Akıllı Cevap : Yeni Posta Özelliği Sizin için Cevap Yazacak

 

Google Gelen Kutusu “Inbox Uygulaması” ilk lanse edildiğinde uygulamanın neredeyse bir asistan gibi hareket edeceğini duyurmuştu.

Aradan bir yıl geçtikten sonra Google size her zamankinden daha fazla yardımcı olacak bir özellik ekledi.

“Smart Reply” veya Türkçesi “Akıllı Cevap” olan özellik sayesinde Gmail yapay zeka teknolojisini devreye sokuyor.Bu sayede emaillerinize otomatik cevaplar verilebilecek.

Gmail 2 milyondan fazla profesyonel kullanıcısına olduğu gibi ücretsiz versiyonu kullanan müşterilerin de bu hizmeti sunuyor olacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Smart Reply kullanıcılara mesajın bağlamı doğrultusunda üç kısa yanıt önerecek. Bu önerilerden birini seçen kullanıcılar ya kısa mesajı doğrudan gönderecek ya da gerek gördükleri takdirde ekstra bilgi ekleyebilecek.

Gelen e-postaları tarayan Smart Reply, makine öğrenmesini kullanarak gündelik dille bir yanıt oluşturulmasını sağlıyor. Google’dan yapılan açıklamada özellik kullanıldıkça sunulan önerilerin de gelişeceği belirtildi. Wired’ın haberine göre, ilk öneriler “teşekkür ederim” veya “yarına ne dersin?” gibi basit kalıplardan oluşacak.

“Akıllı cevap” özelliğinin e-maillerini akıllı telefonlarından ve oldukça küçük dokunmatik klavyelerin kullanıldığı diğer mobil cihazlardan kontrol eden insanlar arasında kısa sürede popüler olması bekleniyor.

Ancak sistem genel olarak 20 bin farklı kalıpla cevap verebilme kapasitesi taşıyor.

Bunun arkasındaki teknoloji merak edenler detayları Google’ın araştırma blogunda bulabilir.

Smart Reply özelliği  Google Inbox’ın iOS ve Android uygulamalarında kullanılmaya başlayacak.

Exit mobile version