Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google’ın 25. Doğum Günü Doodle’ı!

Google’ın 25. Doğum Günü Doodle’ı!

Dünyaca ünlü arama motoru Google bugün 25 yaşında! Yeni yaşına özel doodle ile kullanıcılarını kaşrılayan Google hangi yıl, ne zaman kuruldu? İşte, Google tarihi!

Google, en çok kullanılan ve tercih edilen arama motorudur. 27 Eylül 2023 ise Google’ın 25. yaş günü! Arama motoru ise doğum gününü özel bir doodle ile kutladı. Google ne zaman kuruldu?

GOOGLE NE ZAMAN, HANGİ YIL KURULDU?

Google’ın kuruluşu 1996 Ocak ayında Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin’in araştırma projesiyle başladı. Google siteler arası ilişkilerin analizi konusunda çok daha elverişli iki sistem kuramı ortaya koydu. Bu yeni teknolojiye PageRank adı verildi, bu sisteme göre sayfa dizinlerinin orijinal site ile olan bağlantı dönüşümleri belirlenerek; siteler, gösterilen ilgiye göre sıralanıyordu.

Page ve Brin yeni oluşturdukları arama motoruna ilk olarak “BackRub” ismini koymuştu. Ancak daha sonra, “googol” sözcüğü üzerinde orijinal bir imla değişikliği yapılarak, bu arama motoru Google olarak adlandırıldı. Google arama motoruyla insanlara büyük bir bilgi kaynağının sunulduğunu belirtmek için bu isim konulmuştu. Çünkü googol on üzeri yüz rakamını ifade ediyordu.

Başlangıçta Google; Stanford Üniversitesi’nin alt-alan adı olarak google.stanford.edu alan adını kullandı.

Google’ın 25. doğum günü! Google kaç yılında kuruldu, kurucusu kim?

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google’ın 25. doğum günü kutlanıyor. Google, 4 Eylül 1998 tarihinde, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi oldukları sırada kuruldu, 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi ve o zamandan beri dünyanın en büyük arama motoru haline geldi.

Bugün, dijital dünyanın en büyük oyuncularından biri olan Google, 25. yaşını kutluyor. İki Stanford Üniversitesi öğrencisi olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında bir garajda kurulan bu arama motoru, dünya çapında bir fenomen haline geldi. Arama sorgularından video paylaşımlarına, e-posta hizmetlerinden harita uygulamalarına kadar her alanda etkisini gösteren Google, bugün milyarlarca kullanıcının günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi.