Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google’ın Kurucuları Yönetimi Sadeleştirecek Adımı Attı

Google'ın Kurucuları Yönetimi Sadeleştirecek Adımı Attı. Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bugün istifa etti.

Google’ın Kurucuları Yönetimi Sadeleştirecek Adımı Attı

Google‘ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin kenara çekilde, Pichai Alphabet CEO’su oldu. Google Kurucuları istifa etti.

Mountain View’de büyük gün. Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bugün, ana şirket Alfabesinin CEO’su olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Daha önce Google’ın CEO’su olan Pichai çatı şirketi Alphabet’inde CEO’su oldu.

Page ve Brin, Alfabenin kurulduğunu ve çeşitli şirketlerin bağımsız olarak çalıştığını, “şirketin yönetim yapısını basitleştirmenin doğal zamanı” olduğunu belirtti. Alphabet, 2015 yılında kurulmuş ve Google’ın ana şirketi olmuşken, büyük G şirketin halkın gözünde; Pichai’nin her ikisine de liderlik edeceği konusunda temel bir anlam ifade ediyor.

Pichai ise, değişimin Alfabenin günlük çalışmasını etkilemeyeceğini söylüyor. Alfabenin uzun vadeli odaklanmasını ve gelecekteki zorlukları yönetmeye yardım ederken Google’a odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Page ve Brin, “ Google ve Alphabet’e  uzun süredir bağlı kaldıklarını ve Kurul üyeleri, hissedarlar ve ortak kurucular olarak aktif bir şekilde yer alacaklarını” ve Pichai ile düzenli görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. Bununla birlikte, “gururlu ebeveynlerin rolünü üstlenmenin zamanının geldiğine inanıyorlar.