Sosyal Medya

Mobil

Google’ın Pixel 6 kutusunda bir şarj cihazı olmayacak!

Pixel 5a şirketin kutusunda şarj cihazına yer verdiği son model oldu.Tamda tahmin ettiğimiz gibi oldu. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz ancak Google maalesef bu konuda rakipleri Apple ve Samsung'un izinden gidiyor. Çevreyi korumak için şarj cihazlarını akıllı telefonların kutusundan çıkarıyor.

Google’ın Pixel 6’sında kutuda şarj cihazı olmayacak

Pixel 5a şirketin kutusunda şarj cihazına yer verdiği son model oldu.

Tamda tahmin ettiğimiz gibi oldu. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz ancak Google maalesef bu konuda rakipleri Apple ve Samsung’un izinden gidiyor. Çevreyi korumak için şarj cihazlarını akıllı telefonların kutusundan çıkarıyor.

Şirket, The Verge‘e Pixel 6’nın kutusunda bir şarj cihazı içermediğini onayladı. Rakipleri gibi Google da buna gerek olmadığını iddia ediyor – çoğu insanda zaten USB-C şarj cihazı var diyor Google’da…

Bu haliyle de Google’ın Pixel 5a modeli bir şarj cihazı ile satılan son modeli olacak.

Büyük akıllı telefon üreticileri hepsi birlikte bu adımın hem e-atık’ı azaltma konusunda önemli olduğuna hem de kutuların boyutlarının daha da ufalması sebebiyle daha fazla telefonu ihraç etme imkanına sahip oluyorlar.

Yine de bir şarj cihazına ihtiyaç duyanların bunu farklı şirketlerden temin ederek hem cihazların kullanım sürelerine zarar verebiliyorlar hem de daha fazla e-atık üretebiliyorlar. Yani bu iş ne kadar şirketlerin iddia ettiği gibi orası hala tartışılıyor.

Bana göre şirketler özellikle şarj cihazı gibi bir aksesuarı kutudan çıkararak artan maliyetleri gizliyorlar…