Sosyal Medya

Otomobil

Google’ın Sesli Asistanının Yeni Evi Kia’nın Yeni Modelleri Oldu

Google'ın Sesli Asistanın Yeni Evi Kia Otomobilleri oldu. Kia CES 2018'de araçlarının bilgi ve eğlence sistemine Google Asistan Ekledi

Sesle Aktive Edilen Ev Asistanı Devrimi Şimdi Otomobillere Doğru İlerliyor

Google’ın Sesli Asistanının Yeni Evi Kia Otomobilleri oldu

Pazartesi günü Güney Koreli otomobil üreticisi Kia 2018 CES teknoloji konferansında Google Asistanının araçlarının bilgi-eğlence sistemi içine girildiğini açıkladı. Özellikle Niro Eklentisi, Soul EV, Optima Plug-In ve K900 için.

Kia’nun UVO olarak adlandırdığı mevcut sistemi, kullanıcıların bir aracın şarj durumunu bir telefondan uzaktan kontrol etmesi veya Apple’ın eller serbest SMS’ini sisteme bağlaması gibi basit ama biraz yardımcı şeyler yapmasına izin veriyor.

Ayrıca Google Asistant Uygulaması ile UVO’ya bağlanabilen sürücüler, UVO’ya çeşitli yapmak istedikleri şeyleri sesli komutlarla yaptırmayı tanımlayabilecekler. Örneğin ses tanıma sistemi ile arabayı çalıştırma gibi yada; klima ayarlarını istedikleri seviyeye yükseltip azaltmak gibi…

Google'ın Sesli Asistanın Yeni Evi Kia

2018 Kia Niro Plug-in

Buradaki önemli yenilik, asistanın kendisi değil aslında  – insanlar otomobil sürerken, kişisel asistanlarına sıklıkla sorular sorarlar. Bu nedenle Kia’nın dünyanın en popüler akıllı asistanlarından birini araçlarına taşıması oldukça önemli. Artık aracınız kilitli mi diye başına gidip kontrol etmenize gerek yok, Kia’nın basın bülteninde dediği gibi huzurun keyfini çıkarın.

Elbette günlük yaşam içinde insanların günlük sorunlarına yönelik çözümler gibi durmasa da yeni bir trendin başlangıcı olması açısından da önemli bir göstergedir.

Mashable


Google’ın Sesli Asistanın Yeni Evi Kia