Sosyal Medya

Android

Gooligan, Android Kullanıcılarını Bekleyen Büyük Tehlike

Gooligan, Android Kullanıcılarını Bekleyen Büyük Tehlike, 1 Milyon Cihaz etkilendi. Özellikle Android 4 ve Android 5 cihazlar savunmasız..!

1 Milyon Android kullanıcısı tehlike altında!

Google, milyonlarca Android kullanıcısını etkileyen büyük bir malware saldırısı ile karşı karşıya…

Yeni Malware – Amerikalı siber güvenlik şirketi CheckPoint’in ortaya çıkardığı bilgiye göre yaklaşık bir milyon Android kullanıcısı için yeni bir tehlike söz konusu.Yeni geliştirilen Gooligan isimli kötü amaçlı bir yazılımın, her gün dünya genelinde ortalama 13 bin Android işletim sistemli cihaza sızdığını ve yazılımdan etkilenen cihaz sayısının bir milyonu aştığını bildirdi.

Android Kullanıcılarını Bekleyen Büyük Tehlike! Gooligan!

Checkpoint‘in yayımladığı raporda, programın amacının, Android 4 ve Android 5 üzerinden çalışan cihazları savunmasız bırakmak olduğu, böylece yazılımın, cihazda Google’a ait ve diğer uygulamalardaki tüm verilere ulaşabildiği kaydedildi.

Raporda “Gooligan bir milyondan fazla Google hesabına sızdı. Bunun şimdiye kadar Google’a en büyük sızma olduğunu tahmin ediyoruz. Google ile bu konu üzerinde çalışıyoruz, kullanıcılara hesaplarının yazılımdan etkilenmediğini doğrulamalarını öneriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Firmanın raporunda, üçüncü taraf uygulamaların en yaygın olduğu Asya’nın, Gooligan tarafından etkilenen cihazların yüzde 53’üne ev sahipliği yaptığı vurgulanarak, bu cihazlardan yüzde 19’unun Amerika’da, yüzde 15’inin Afrika’da ve yüzde 9’unun Avrupa’da olduğu aktarıldı.

Gooligan ismi nereden geliyor?

Holigan ve Google kelimelerinin kombinasyonu olan isim, ilk olarak Ağustos ayında karşımıza çıktı.

 

CNBC TNW

More Than 1 Million Google Accounts Breached byGooligan on Check Point Software Technologies Blog