Sosyal Medya

Donanım

GoPro Diğer 270 işi Bıraksa da Hero 6 Bu Yıl Gelebilir

GoPro Diğer 270 işi Bıraksa da Hero 6 Bu Yıl Gelebilir. GoPro kendini kurtarmaya çalışıyor. Şirket ilk çeyrek hedeflerine ulaştı!

GoPro kendini kurtarmaya çalışıyor!

Şirket açıkları azaltmak için bir yandan çareler düşünürken, bir yandan da gelir hedeflerini tutturmaya çalışıyor.

Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir önceki tahminin üst ucundaki ilk çeyrek gelirini tutturduğunu açıkladı ve 2017’de kârlılığa dönmek ve masrafları azaltmak için yaklaşık diğer 270 işi keseceğini açıkladı.

Şirketin CEO Nick Woodman, şirketin 2017’de hala kâra geçebilecek bir çizgide devam ettiğini söyledi. 2016 yılının sonunda hayal kırıklığı yaratan bir kazanç raporuna rağmen GoPro, 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin gelir hedeflerinin “üst ucuna” çıkmasını bekliyor.

GoPro ilk Çeyrek Karı Tahminin En Üst Düzeyinde Gelebilir!

Bu rakam 190 Milyon dolar ile 210 Milyon Dolar arasında bir yerde.

Zor günler geçiren Aksiyon Kamera denince akla gelen ilk şirket GoPro için güzel haber bu.

Kötü haber ise yatırımcıları bilgilendirmek için dağıtılan açıklamada yer alıyor. Şirket işletme giderlerini arama yollarına devam ediyor. Bu kapsamda açık yaratan 270 işi veya kişiyi işten çıkarması planlanıyor.

Bu kesinti duyurusu, program maliyetlerini, personel sayısını ve açık pozisyonları ile ilgili kesintileri ifade ediyor. Şirket bu çeyrekte küçülmeye ve kesintilere giderken bir yandan da yeniden yapılanma için 10 Milyon dolar harcamayı da planlıyor.

Kısaca şirkette işler oldukça karışık. Şirket o kadar ciro yapmasına rağmen istediği çizginden oldukça uzak. Özellikle Karma Drone geri çağırma olayın şirketin mali dengesini zorlamış görünüyor. Sonuçta GoPro bir Samsung gibi değil. Samsung öyle yada böyle Note 7 Faciasından yara alsa da kar elde etmeyi başardı.

Yine de CEO Nick Woodman şirketin gidişatından 2017 sonunda kâr getirme yolunda ilerlediğini söylüyor. Donanım yol haritasını bu kesintiler ve değişikliklerin etkilemeyeceğini söylüyor.

Bu nedenle bu yıl Hero 6 hareketli kamera görmeyi bekleyebiliriz.