Sosyal Medya

Donanım

GoPro, yepyeni işlemcili HERO10 Black modelini duyurdu!

GoPro'nun yeni HERO10 Black modeli hem video kalitesinde hem de kullanım kolaylığında ciddi bir artış sağlayacak...

GoPro, yepyeni işlemcili HERO10 Black modelini duyurdu!

GoPro‘nun yeni HERO10 Black modeli hem video kalitesinde hem de kullanım kolaylığında ciddi bir artış sağlayacak…

Uzun bir süredir sessizliğe bürünen GoPro nihayet yeni bir aksiyon kamerası tanıttı. Yalnız yeni GoPro HERO10 Black modeli için biraz sabırla beklemek gerekebilir.

Pandemi yüzünden milyonlarca kişi evlerinde kapandı ve bir çok ülke de bu kapanma kısmen devam ediyor. Eldeki bir aksiyon kamera ile dışarıdaki maceraları kayıt altına almayalı belki de çok uzun zaman oldu. İşte bu süreyi GoPro iyi değerlendirmiş gibi görünüyor.

Yeni modelde en dikkat çekici özellik yeni güçlü işlemcide… Bildiğiniz gibi 2017’de GoPro Hero6 ile tanıtılan GP1 işlemcisi bu güne kadar olan tüm modellerde kullanıldı.

Hero10 Black GP2 İşlemcisi Kullanıyor!

HERO10 Black, hem görüntü kalitesi hem de kullanım kolaylığı açısından performansı artırmayı hedefleyen şirketin yeni GP2 işlemcisini kullanacak ilk kamera olma özelliğini taşıyor.

Başka ne değişiklik var,

  • HERO10 Black, 20MP yerine maksimum 23MP fotoğraflarla, önceki HERO9 Black modelinden daha yüksek çözünürlükler sunuyor.
  • HERO9 Black’in 30 fps’de 5K, 60 fps’de 4K ve 120 fps’de 2,7K ile karşılaştırıldığında, 60 fps’de 5,3K, 120 fps’de 4K ve 240 fps’de 2,7K çözünürlüğe kadar video çekebilir.

Bu tür yükseltmelerin sizin için önemli bir fark yaratıp yaratmadığı elbette büyük ölçüde, görüntüleri oynatmak için uygun şekilde yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip olmanızla doğru orantılı olacak.

Kullandığınız TV’niz 4K’nın üzerine çıkan bir 8K TV değilse bu sizin için bir anlam ifade etmeyebilir. Buna rağmen, iki katına çıkan kare hızları, çözünürlükten bağımsız olarak size daha akıcı video sunuyor olacak  ve bu, yüksek adrenalinli aksiyon sporlarını veya hızlı yürümeye başlayan bir çocuğu yakalamayı ümit eden herkes için kullanışlı olacak…

GP2 işlemcisi ayrıca HERO10 Black’in arayüzünü öncekinden daha hızlı ve daha duyarlı hale getiriyor. Dokunmatik ekran menülerinin HERO9 Black’e göre biraz daha hızlı yanıt verdiği ve canlı önizleme videosunun çok daha pürüzsüz olduğunu fark ediliyor.

Cihazın ön yüklemesi de işlemci sayesinde hızlanmış durumda…

HyperSmooth 4.0

HERO10 Black, yeni işlemciye ek olarak, GoPro’nun kamera içi elektronik stabilizasyonunun bir sonraki yinelemesi olan HyperSmooth 4.0’ı sunuyor. Bunu özelliği kullanmak, kare hızınızı minimumda yarıya indirmenizi gerektiriyor ki maksimum da çalışmıyor.

HyperSmooth 4.0 özelliği HERO10 Black’i bir web kamerası veya canlı akış olarak kullanırken de aktif olacak, ancak bu modların her ikisi de yalnızca 1080p’yi destekliyor.

GoPro HERO10 Black, Eylül’de piyasaya çıkıyor.

16 ülkede 499 dolardan satışa sunulacak ancak yıllık 50 dolar GoPro aboneli olanlar için bu fiyat 399 dolar..

Almaya niyetlendiğiniz bu aksiyon kamerası için 50 dolarlık GoPro yıllık aboneliğine değer doğrusu…

Yeni bir GoPro almayı düşünüyorsanız, HERO10 Black’in GoPro MAX 360 derece kamera ile aynı fiyata sahip olduğunu ve seçiminizi biraz daha zorlaştırabileceğini unutmayın…! Bizden söylemesi…