Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

GoWit ve Koçtaş Perakende Medya İş Birliğini Duyurdu!

Türkiye’nin ilk Perakende Medya reklam platformunu geliştiren GoWit, Koçtaş ile yeni bir iş birliğine gitti.

GoWit ve Koçtaş Perakende Medya İş Birliğini Duyurdu!

 

Türkiye’nin ilk Perakende Medya reklam platformunu geliştiren GoWit, Koçtaş ile yeni bir iş birliğine gitti. GoWit’in pazaryerlerini, satıcıları ve markaları buluşturarak birden fazla medya kanalında ürün reklamları çıkmaya yardımcı olan Retail Media Ads (RMA) ürününü kullanacak olan Koçtaş, bu iş birliğiyle müşteri tabanını daha da genişletmeyi hedefliyor.

 

GoWit, “Retail Media Ads” (Perakende Medya Reklamları) ürünü çerçevesinde pazaryerlerinin müşteri trafiğini değerlendirmelerini ve reklam kampanyalarından etkili bir gelir kaynağı elde etmelerini sağlayan iş birliklerine, ev geliştirme perakendeciliğinin öncüsü olan Koçtaş’ın katıldığını duyurdu. Sektöründe pazar lideri olan Koçtaş, GoWit ile gerçekleştirdiği Perakende Medya iş birliğiyle müşteri tabanını daha da genişletmeyi hedefliyor. İş birliği kapsamında özellikle, hedef kitlelere özel sponsorlu reklam kampanyaları yürütülmesine, farklı reklam kanallarına erişim sağlanmasına, reklam harcamalarının daha etkili bir şekilde yönlendirilmesine ve dönüşüm oranlarının artırılmasına katkı sağlanacak.

 

“Platformumuz pazaryerlerine büyük bir değer sunuyor”

 

Koçtaş ile Perakende Medya ortaklığı kapsamında birlikte çalışma fırsatı elde eden GoWit Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Adsan iş birliği üzerine şu sözleri paylaştı; “Perakende medya iş birliklerimiz birlikte çalıştığımız partnerlerimiz ile her geçen gün daha da güçleniyor. RMA platformumuz, doğru strateji ve doğru müşteri ile birleştiğinde perakendecilere ve pazaryerlerine büyük bir değer sunuyor. Sponsorlu ürün, marka ve görsel reklam türlerinden yararlanan reklam verenler, genel ürün satışlarını artırma ve marka bilinirliğini destekleme fırsatı yakalayarak daha çok müşteriye ulaşabiliyorlar. Bu noktada, uzun süredir dijital dönüşüm ve çoklu kanal deneyiminde başarılı bir geçmişe sahip olan Koçtaş ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İş birliğimiz, perakende sektöründeki rekabeti aşmak ve Perakende Medya reklamları ile uzun vadeli başarıya ulaşmak açısından son derece önemli.”

 

“Perakende medyada yenilikçi hizmetler sunmayı amaçlıyoruz”

 

Pazaryerlerinin değişen tüketici alışkanlıklarıyla dünya çapında önemli bir e-ticaret platformuna dönüştüğünü söyleyen Adsan, pazaryerlerinin en büyük odaklarından birinin de ev geliştirme kategorisi olduğunu ve bu alanda Koçtaş’ın yıllardır uzmanlığı ile öne çıktığını vurguluyor.

GoWit RMA platformunu kullanan Koçtaş satıcılarının, online kullanıcı trafiğini potansiyel müşterilere dönüştürme fırsatı elde ederek platformun akıllı algoritmalarıyla etkili reklam kampanyaları oluşturabileceklerini vurgulayan Adsan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kişiselleştirilmiş reklam kampanyaları sunan ve müşteri trafiğinin satışlara dönüştürülmesini sağlayan platformumuz, tüm online tedarikçilerin e-ticaret hacmini genişletmeyi ve satışlarını artırmayı hedefliyor. Bu süreçte, perakende medya alanında yenilikçi hizmetler sunmayı ve dijital ortamda büyüyen e-ticaret pazarları ve online perakendecilere giderek gelişen çözümler getirmeyi amaçlıyoruz.”

 

Ev geliştirme perakendeciliğinin öncü kuruluşu Koçtaş, Avrupa’nın lider şirketi Koç Holding ile Kingfisher plc / B&Q ortaklığında kuruldu. Koçtaş’ın dijital mağazası olan koctas.com.tr, Türkiye’nin ev geliştirme sektöründeki ilk ve tek pazaryeri olma özelliğini taşırken, 53 ilde bulunan 400’ü aşkın mağazası ile müşterilerine hizmet veriyor. Ayrıca, koctas.com.tr aracılığıyla yüz binlerce ürün seçeneği Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

GoWit Hakkında

Dijital reklamcılık alanında çözümler üreten ve global bir teknoloji şirketi haline gelen GoWit, pazar yerleri için çok kanallı perakende medya reklamcılığı deneyimi sağlayan inovasyonlar sunmaktadır. Sektörde 10 yılı aşkın deneyime sahip üç kurucu ortak Emrah Adsan, Enes Dabanlıoğlu ve Şeref Yarar tarafından 2019 yılında kurulan GoWit, sunduğu perakende reklamcılık platformu ile online satışların artırılması, müşteri kazanımı ve marka bilinirliğini öne çıkarma gibi etkili ve uzun vadeli çözümler üretmektedir. Birçok perakendeci ve markayı tek bir reklam platformunda bir araya getiren GoWit, Sponsorlu Ürün, Sponsorlu Marka, Görsel, Video ve Mağaza içi reklamlar da dahil olmak üzere çeşitli on-site ve off-site reklam formatları sunmaktadır.

 

Koçtaş Hakkında

Koçtaş, yaşama değer katma serüvenine 1955 yılında Türkiye’nin en büyük sanayi ve hizmet topluluğu Koç Holding bünyesinde başladı. Yapı malzemesi toptancısı olarak attığı bu ilk adımın ardından 1996 yılında açtığı Bornova mağazası ile perakende sektörüne yöneldi. 30 yıla yaklaşan bu azimli yolculukta Koçtaş, perakende satış sahasını tüm Türkiye’ye yayarak 50’den fazla şehirde 400’ü aşan yapı marketi ile sektörünün öncü şirketlerinden biri oldu.

 

2000 yılına gelindiğinde Koç Holding bünyesinde edindiği deneyimleri, dünyanın önde gelen ev geliştirme markalarından Kingfisher grubuna bağlı B&Q ile birleştirdi. Koçtaş, bu tecrübe ve bilgi birikimi ortaklığıyla birlikte bir yapı market zinciri haline geldi.

 

2006 yılında www.koctas.com.tr’yi devreye alarak artık herkes için erişilebilir olan Koçtaş, 2013 yılında ise Koçtaş Fix ile mahalleli mağaza formatını Türkiye ile tanıştırdı. Erişilebilirliği artıran farklı formatlardaki mağazaları sayesinde alışveriş deneyimine değer kattı. Ayrıca dijital dönüşüm ile e-ticaret sahasına da yönelen Koçtaş, fiziksel mağazalarının yanı sıra e-perakendecilik alanında da öncü konuma yerleşti. 2018 yılında bir yandan Ar-Ge merkezini açarken diğer yandan Koçtaş mobil uygulamasını hayata geçirerek sunduğu yeniliklerle müşteri deneyimini en üst noktaya taşıdı. Bugün e-ticaret sektöründe aktif varlık göstererek Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmayı başarmış durumda.

 

Ev geliştirme sektöründe lider konumda yer alan Koçtaş; çok kanallı satış, perakende mağazacılık ve e-ticaret sahalarında sahip olduğu üstün deneyim ile yaşam alanlarında fark yaratmaya devam ediyor.