Sosyal Medya

Oyun Dünyası

GRID Legends oynanırken “Beyin Dalga” araştırması yapıldı!

Brainamics araştırması, ‘Cheats’ yani oyundaki hile kullanan oyuncular arasında test oyunu olarak seçilen GRID Legends - yarış oyunu üzerinde araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada bu iki grup halindeki oyuncuların beynindeki dalgalanma ve hangi hislerin ortaya çıktığı tespit edildi.

GRID Legends oynanırken Beyin Dalga araştırması yapıldı: PLITCH ile çok farklı duygular ortaya çıktı

Brainamics araştırması, ‘Cheats’ yani oyundaki hile kullanan oyuncular arasında test oyunu olarak seçilen GRID Legends – yarış oyunu üzerinde araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada bu iki grup halindeki oyuncuların beynindeki dalgalanma ve hangi hislerin ortaya çıktığı tespit edildi.

GRID Legends inanılmaz bir yarış oyunu ve GRID serisinin beşinci bölümü. Oyunun sunduğu mutluluk deneyimini artırmak mümkün mü? soruna cevap için Brainamics araştırması, Oyuncu oyun da hile kullanınca oyuncu da hangi hisler, duygular oluştuğunu araştırdı.

Araştırmayı iki tür oyuncu profiliyle yaptı.

Birinci gruba PLITCH hilelerini kullandırttılar, diğer test grubu da hile kullanmadan oynadı ve katılımcıların oyun oynarken hangi his ve duygularını ölçmek için EKG cihazına bağlandı. Araştırmanın amacı belliydi zira “hangi oyuncu grubu oyun oynarken daha çok fazla stres veya mutluluk sonuçlarını gösterecek” bu tespit edilmek istendi.

Sonuçları nasıl mı geçti?

GRID Legends ile PLITCH kullananların sonuçlarında kesinlikle oyuncuların diğer gruba göre çok daha rahat oldukları gözlemlendi. Elbette hileyi kullanmakta şöyle bir dezavantajın olduğu da görüldü. Oyun da hile kullanınca oyunlar çok basitleştiği için ve böylece oyundan bu kullanıcılardan daha az heyecan gösterenler oldu, dolayısıyla bu durum hemen sıkılmalarına da sebep oldu. Ancak bu durum bir iki katılımcı ile sınırlı kaldı.

Alttaki Heatmap’de de göründüğü gibi PLITCH grubun beyin dalgaların yaygınlığı daha çok olan rahatlık ve mutluluk gibi kriterlere yakındır. Sıkılma ya da oyundaki heyecan ölçümlerini de göstermektedir.

PLITCH Olmadan

PLITCH Grubu

Kullanıcıların geri bildirimlerine bakıldığında ise,

Hileli oyuncu grubundan iki katılımcı, hileli oyun deneyimi çok farklı ve ummadığı kadar eğlenceli olduğunu söyledi. Grafiklerde görüldüğü gibi, kullanıcılar hilesiz oyunu oynarken çokta fazla hareketlilik göstermiyor, ama PLITCH ile hileleri aktif edince EKG cihazındaki sonuçlara bakıldığında ciddi bir rahatlama ve mutluluk olunduğunu tespit ettiler.

Araştırmanın amacı sonuçta hileli oyun oynayanlarda hangi etkiyi, hangi duyguyu ve hissi bıraktığını bulmak ise, sonucun çoğunlukla pozitif olduğunu söylemek mümkün. EKG Sonucuna göre tam da şu hislerin ortaya çıktığı görülüyor: Mutluluk ve Rahatlama! 

Hatta Plitch hilelerini kullanan kullanıcılar daha önce hiç böyle oyun deneyimini görmediklerini ve çok hoşuna gittiklerini söylediler. Diğer “Hile kullanmayan” grubun oyuncuları ise önce maalesef kendilerini çok yordular, zorlandılar, streslendiler, ama oyunda hileyi aktif ettikleri an, EKG cihazında hemen pozitif iyimser bulgularını göstermeye başlaladılar.

Özetle, Game Trainer yazılım sayesinde Grid Legends oyunun rahatsız verici taraflarını hile yoluyla kaldırarak daha çok eğlenceli bir oyun deneyimi sunulabildiğini tespit ettiler.


Plitch Hakkında

PLITCH, MegaDev GmbH’nın StartUp şirketi, bir milyondan fazla kullanıcısı var ve 3.400’den fazla desteklediği oyunlarla Avrupa’nın yasal hile kullanım yazılım alanında lideri konumdadır. Sadece tek oyuncu modu’nda kullanılabilir, çoklu oyuncu modl’arında kullanması mümkün değildir.

All-in-One yazılım sayesinde binlerce beceri, eşyalar, kaynaklar gibi destekleri kullanarak oyundaki engelleri kolayca aşmaya yardımcı oluyor. Böylece oyuncu oynadığı oyunu daha eğlenerek oynuyor. Buna ek olarak PLITCH bir de “Hardcore” Modu sunuyor ve burada oyuncu kendi oyunun kurallarını koyarak oyunu daha da zorlaştırıp kendisini geliştirebilir. Bu yüzden Plitch Hileleri bir Game Trainer!