Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

GTECH, Google Cloud VE STRIIM İş Ortaklığı ile Körfez Bölgesindeki Gücünü Artırıyor

GTech, Google Cloud’un Suudi Arabistan’da düzenlediği “Saudi Arabia Region Launch” etkinliğinde iş ortağı Striim ile birlikte yer alarak hizmet sınırlarını Körfez bölgesini içine alacak şekilde genişletmeye devam ediyor. 

,GTECH, Google Cloud VE STRIIM İş Ortaklığı ile Körfez Bölgesindeki Gücünü Artırıyor

 

GTech, Google Cloud’un Suudi Arabistan’da düzenlediği “Saudi Arabia Region Launch” etkinliğinde iş ortağı Striim ile birlikte yer alarak hizmet sınırlarını Körfez bölgesini içine alacak şekilde genişletmeye devam ediyor. 

 

GTech; Google Cloud’un Suudi Arabistan’daki veri merkezinin lansman etkinliğine katılım göstererek, bölgenin dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Google Cloud’un düzenlediği “Saudi Arabia Region Launch” etkinliğinde iş ortağı Striim ile birlikte yer alan GTech, Google Cloud ve Striim ile uzun süredir devam eden iş birliğini yeni bir boyuta taşıyarak Körfez bölgesindeki hizmet sınırlarını daha da genişletti. GTech – Striim iş birliği sayesinde artık körfez ülkelerindeki kurumlar da gerçek zamanlı veri analizi ve veri entegrasyonu yapabilme kabiliyetine kavuşacak ve anlık olarak bütün verilerini işleyip ihtiyaç duyacakları bilgiye ulaşabilecek.

Google Cloud ve Striim ile Körfez bölgesine doğru genişleyen iş birliğinin, dijital transformasyon sürecinde kritik öneme sahip gerçek zamanlı veri analizi çözümlerini bölgedeki kurumlara daha hızlı bir şekilde ulaştıracağını ve bu vesileyle hizmet alan kurumlara değer katacaklarını söyleyen GTech Ortağı Gürhan Taşkaya:

“Yeni bir bulut bölgesi” olarak tanımlanan Körfez bölgesindeki kurumlar için gerçek zamanlı veri analizi ve entegrasyon çözümleri sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında yeni bir dönemin başlangıcı olarak tanımlanan bu önemli etkinlikte bulunmaktan dolayı çok gururluyuz. Yeni dönemde, inovasyon ve teknolojik gelişim yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ederek,   bundan sonra da iş ortaklarımızla beraber çok büyük işlere imza atacağız” dedi.

GTech, gerçek zamanlı büyük veri entegrasyon ve analiz platformu Striim’in Türkiye’deki ilk ve tek iş ortağı idi. Bu ortaklığın sınırları geçtiğimiz yıllarda Avrupa’da pek çok ülkeyi kapsayacak şekilde genişlemiş ve GTech, Striim’in Avrupa bölgesindeki en büyük iş ortağı haline gelmişti. GTech, Striim ile birlikte 15 Kasım’da Google Cloud’un Suudi Arabistan’daki veri merkezinin lansmanında yer alarak, bu bölgedeki varlığını ve gücünü büyütme yolunda da önemli bir adım atmış oldu.

500’den fazla global müşteri tarafından kullanılan Striim ile tek bir platform üzerinden uçtan uca Büyük Veri çözümüne sahip olmak, gerçek zamanlı veri analizi yapmak, yeni nesil in-memory çözümü ile değer üretmek ve mevcut altyapılardan maksimum fayda sağlamak mümkün. Bu alt yapı özellikle telekom, bankacılık gibi 7/24 çalışan altyapılarda büyük değer yaratıyor.

 

Finansal teknolojiler ve analitik konularda yurt içinde ve dışında katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunan Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinden GTech Ortağı Gürhan Taşkaya; Striim iş birliği ile hizmet alanlarını dünya çapında büyüttüklerini, bu büyümenin 2024 yılında daha da hızlanacağını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Şimdiye kadar finansal teknolojiler ve analitk alanında Avrupa’da ve doğuda pek çok proje yaptık. Dubai ofisimizle zaten var olduğumuz bu bölgede Striim ile birlikte iş hacmimizi daha da büyüteceğiz. Yurt dışındaki büyüme planımız, yakında açılacak Bakü ofisimiz ve daha sonra ise uzun süredir ürün ve hizmetlerimizle var olduğumuz Avrupa ofisimiz ile güçlenecek.”