Sosyal Medya

Donanım

Güç ve zerafet Zenbook 14 OLED’de hayat buldu

ASUS’un yeni modelleri arasına eklediği Zenbook 14 OLED (UX3402) tasarımı ve kompakt yapısında barındırdığı güçlü özelliklerle dikkat çekiyor.

Güç ve zerafet Zenbook 14 OLED’de hayat buldu

ASUS, içerik üreticilerine özel geliştirdiği Zenbook serisine, cesur tasarımı ve eşsiz renk seçenekleriyle göz dolduran, gücünü 12. Nesil Intel® Core™ i7 İşlemcisi ve Intel Iris® X e grafiklerinden alan, ultra taşınabilir OLED UX3402 modelini ekledi.

Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS’un yeni modelleri arasına eklediği Zenbook 14 OLED (UX3402) tasarımı ve kompakt yapısında barındırdığı güçlü özelliklerle dikkat çekiyor. 16,9 mm inceliği ve 1,39 kg hafifliği ile seyahat dostu olan Zenbook 14 OLED, modern ve zarif dizaynı ile dizüstü bilgisayara adeta yeni bir yorum getirdi. Windows 11 Pro ile desteklenen Zenbook 14 OLED, 12. Nesil Intel® Core™ i7 işlemcisi, 16 GB’a kadar LPDDR5 4800 MHz belleği, eksiksiz giriş/çıkış bağlantı noktasıyla, sadece görüntüsüyle değil güçlü donanımıyla da öne çıkıyor. Aynı zamanda Zenbook 14, 1 TB’a kadar PCIe® 4.0 x4 SSD ve 16 GB’a kadar veri deposuna sahip.

 

Tamamen alüminyum kasasıyla göz dolduran cihazın renk seçenekleri de sıra dışı; yeni Zenbook’un seladon yeşili ve koyu mavi renk seçenekleri bulunuyor.

Evde sinema deneyimi mümkün

Geniş 16:10 2.8K OLED HDR NanoEdge dokunmatik ekrana sahip cihaz, PANTONE® onaylı ve sinema sınıfı %100 DCI-P3 gamına sahip renkleri, 2880 x 1800 çözünürlüğü, 90Hz yenileme hızı, 0,2 ms tepki süresi ile kusursuz görsellerden taviz vermiyor. Zenbook 14 OLED’in ekranı, barındırdığı 1.07 milyar renk, 1.000.000:1 kontrast oranı ve 550 nit tepe parlaklığı ile sınıfının en iyisi renk gamına sahip. ASUS’un 4K çözünürlüğündeki OLED ekranları, olağanüstü ayrıntılı, ultra netlikte, daha canlı ve gerçekçi görselliği bir arada sunuyor. VESA DisplayHDR™ True Black 500 sertifikasına sahip olan ASUS OLED dizüstü bilgisayarlar en karanlık sahnelerde bile son derece net ve detaylı görüntüler sergiliyor. Böylece film ya da oyun sırasında hiçbir ayrıntının gözden kaçmasına izin vermiyor. Çalışırken, film izlerken ya da oyun oynarken, her sahnede gerçeklik hissi yaşatan bu modeller, özellikle renk doğruluk oranını önemseyen içerik üreticileri ve tasarımcılar için vazgeçilmez bir yol arkadaşı.

Seyahatlerin vazgeçilmezi; Zenbook 14 OLED

Zenbook 14 OLED’in uzun ömürlü 75 Wh pili, 18 saate kadar üretken kalmayı sağlıyor. Üstelik sadece 49 dakikada şarjı %60’a kadar doldurabiliyor. USB-C® kolay şarj desteği ise Zenbook 14 OLED’in çok çeşitli standart 5-20V USB-C® şarj cihazlarıyla kullanılabileceği anlamına geliyor. Zenbook 14 OLED ile birlikte sunulan 65 watt’lık hızlı şarj adaptörü de dahil olmak üzere herhangi bir PD (Güç Teslimatı) sertifikalı şarj cihazıyla hareket halindeyken bile cihazı güçlendirmek mümkün.

Sesler hiç olmadığı kadar gerçek!

Rakipsiz ses kalitesi sunmayı hedefleyen Zenbook 14 OLED, Harman Kardon’un ses uzmanları tarafından onaylanmış Dolby Atmos stereo ses sistemini kullanıyor. Dolby Atmos’un çok boyutlu ses sistemi kristal netliğinde güçlü, sürükleyici sesiyle biliniyor. Akıllı amplifikatör sistemi ise, hoparlör sesini %350’ye kadar artırabiliyor. Akıllı amplifikatör, sesi yalnızca belirli frekanslarda değil, tüm ses spektrumunda artırarak daha net ses sağlamaya yardımcı oluyor. Bu da üstün bir ses deneyimi için kristal netliğinde tizler ve güçlü baslara imkan sağlıyor. Müzik dinlerken veya video izlerken nefes kesen gerçekçiliğe şahit olmak mümkün.

Zenbook 14, klavyede devrim yarattı

ASUS’un yeni bir model geliştirirken hedeflerinden biri de teknoloji ile insan etkileşimini her zamankinden daha yüksek ve daha sezgisel bir düzeye çıkarmak. Zenbook’ta kullandığı ASUS ErgoSense klavye ve dokunmatik yüzey, kullanıcısının hareket etme, hissetme ve dokunma şekline uyumlu, rakipsiz bir klavye deneyimi sağlamak için tasarlandı. Klavyenin yüzeyi, parmak izine dayanıklı, düşük sürtünmeli özel bir kaplamaya sahip olmasıyla, çalışma alanını her zaman yeni gibi temiz tutuyor. Klavye, tam boyutlu 19,05 mm tuş aralığı ile bir masaüstü klavyesiyle birebir aynı tasarlandı. Touchpad’e uygulanan hidrofobik kaplama ise yüksek su temas açısına sahip. Bu da nanoteknoloji benzeri yüzeyin her kaydırma hareketi için daha ipeksi bir hissiyat sağladığı anlamına geliyor. Klavyede ayrıca aşınma ve yıpranmaya karşı mükemmel direnç sağlayan üst düzey bir PVD parmak izi önleyici kaplama uygulandı. Bu kaplama yüzeyin temizlenmesini de kolaylaştırıyor. 10.000’den fazla dokunuştan sonra bile dokunmatik yüzey hala yeni gibi pürüzsüz kalabiliyor.

Zahmetsiz bir deneyim için her şey düşünüldü

Kullanıcısı için her şeyi düşünen Zenbook, güç düğmesine entegre edilmiş parmak izi sensörü sayesinde tek dokunuşla kolay ve güvenli oturum açmaya da olanak tanıyor. Zenbook ayrıca sayılara kolaylıkla erişim için dokunmatik yüzeyli ASUS NumberPad 2.0 sayısal tuş takımını içeriyor. ASUS 3D Gürültü Azaltma (3DNR) Teknolojisi ve MyASUS’taki yeni web kamerası efektleri, görüntülü arama deneyimini de bir üst seviyeye taşıyor. 3DNR, görüntülü aramalar sırasında her şeyin canlı ve net görünmesini sağlamak için görüntüleri keskinleştiren ve gerçek zamanlı gürültü giderme gerçekleştiren benzersiz bir algoritma ile web kamerası görüntü netliğini önemli ölçüde artırıyor. MyASUS’taki web kamerası efektleri, gelişmiş gizlilik için arka plan bulanıklaştırma; yüzleri gölgeden uzak tutmak için aydınlatma optimizasyonu; kullanıcısını her zaman merkezde tutmak için hareket izleme; ve gözlerin kameradan uzaklaşmasının etkisini azaltmak için göz takibi ayarlamalarına imkan veriyor.

*Zenbook 14 OLED, Ağustos ayı itibarıyla tüm Vatan, Teknosa and MediaMarkt mağazalarında satışta olacak.