Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Güney Koreli Bithumb Hacklendi, 31 Milyon Dolar Çalındı

Güney Koreli Bithumb Hacklendi, 31 Milyon Dolar Çalındı. Güney Koreli Kripto Para Değişim Ofisleri Bir Yandan Vergi Araştırmaları ile mücadele ederken, bir yandan da sanal hırsızların saldırıları ile mücadele ediyor. Son kurban Bithumb.

Hackerların Hedefinde Güney Koreli Kripto Para Değişim Firması Bithumb Yer Aldı

Güney Koreli Bithumb Hacklendi, 31 Milyon Dolar Çalındı. CoinRail’in hacklenmesinden iki hafta sonra bir başka kripto para değişim firması hacklendi.

Gün geçmiyor ki kripto para dünyasından bir soygun haberi paylaşılmasın. Bugün de onlardan biri  ve Güney Koreli Değişim Masası Bithumb Kripto Para Hırsızlarının son kurbanı oldu. Şirket, yaklaşık 35 milyar Won’luk (31,6 milyon $) borsadan çalındığını bildirdi. Hackleme olayı, dün gece başladı ve bugüne kadar Kore Standart Saati’ne (KST) kadar sürdü.

Bithumb hacklenme olayından sonra gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi. Bu ne anlama geliyor derseniz? Şirket tüm mevduatlarını ve para çekme hizmetlerini durdurdu ve müşterilere bir sonraki duyuruya kadar herhangi bir para yatırmamalarını istedi. Değişimdeki mevcut kripto paralar, internet üzerinden erişilemeyen soğuk bir cüzdana taşındı.

Seul merkezli exchange, saldırı veya saldırıda hedeflenen kripto paralarla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak Bithumb çalınan paraların geri getirilememesi durumunda, mevduat sahiplerinin zararları şirketin kendi kasasından karşılanacağına dair güvence verdi.

Güney Koreli Bithumb Hacklendi, 31 Milyon Dolar Çalındı

Güney Koreli Bithumb Hacklendi – Son aylarda saldırıya Uğrayan  3. Güney Koreli Şirket

Bithumb, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte 415 milyon dolardan fazla işlem hacmi ile dünyanın altıncı en büyük cryptocurrency alışveriş merkezi durumunda. Ancak şu anda güvenlik önlemleri kapsamında mevduat çekimi ve yatırılması durdurulduğu için işlem hacminin düşmesi normal görülebilir.

Bithumb son aylarda bir siber saldırıya uğrayan üçüncü büyük Güney Kore değişimi firması oldu. Sadece iki hafta önce, Coinrail’in 37.2 milyon dolar değerinde kripto parayı çaldırmıştı. Bir başka Güney Koreli değişim firması – Youbit – geçen yılın Aralık ayında varlıklarının % 17’sini bir soygunda kaybettikten sonra  iflas başvurusunda bulunmuştu. Ancak ayrıca, Güney Koreli makamların vergi kanunlarına uyumu kontrol etmek için kripto para birimi borsalarını araştırdıklarını da belirtmek gerekir. Bu iflas başvurusunun bir başka nedeni de bu olabilir tabi.

Bithumb ofisleri de benzer şekilde daha önce bu araştırmalar için basılmıştı. Bithumb’a yönelik vergi kaçakçılığı soruşturması bu ayın başlarında sona erdikten sonra, geri ödenen vergiler için 30 milyar Won (27.1 milyon $) tutarında bir fatura kesildi.

TNW