Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Güven, uzmanlık, teknoloji ve kaliteli hizmet Mr Usta çatısı altında birleşiyor!

Hayatınızı kolaylaştıracak bir çok hizmeti tek çatı altında buluşturmak için yola çıkan Mr Usta'yı, şirketin CEO'su Sayın Yunus Emre Kalkan'a sorma fırsatı bulduk. Mr Usta'nın fark yaratan bakış açısını ve birbirinden farklı hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırma planlarını sorduk. Kendisine vakit ayırdığı için özellikle teşekkür ediyorum. 

Güven, uzmanlık, teknoloji ve kaliteli hizmet Mr Usta çatısı altında birleşiyor!

 

Hayatınızı kolaylaştıracak bir çok hizmeti tek çatı altında buluşturmak için yola çıkan Mr Usta’yı, şirketin CEO’su Sayın Yunus Emre Kalkan’a sorma fırsatı bulduk. Mr Usta’nın fark yaratan bakış açısını ve birbirinden farklı hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırma planlarını sorduk. Kendisine vakit ayırdığı için özellikle teşekkür ediyorum.

 

Türkiye hizmet sektörü pazarındaki deneyimi güven, uzmanlık, müşteri desteği ve yüzde 100 garantili çözümler gibi önemli değerlerle iyileştirme amacıyla kurulan Mr Usta, özellikle işin ehli usta ihtiyacı, güven duygusu ve kaliteli hizmet gibi sektörel problemlerin çözümünde büyük bir rol üstleniyor.

2014 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyete başlayan ve daha sonra Türkiye pazarına giriş yapan Mr Usta, ProAsist’in kurucusu ve Endeavor girişimcisi Öner Çelebi‘nin yatırım ortaklığıyla 2022’de Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başladı.

Mr Usta, sürekli gelişen ve değişen müşteri taleplerini karşılamak adına ne tür teknolojiler ve nasıl bir iş modeli benimsiyor? Bu kapsamda müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?

İşinin ehli ustalarımızla müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı garanti eden Mr Usta olarak, güvenli bir hizmet deneyimi yaşatarak sektörde farklılaşmayı hedefliyoruz. Ustalarımız Mr Usta portföyüne katılıp hizmete başlamadan önce testlerden geçiriliyor, ardından Mr Usta Akademi’de eğitimlere tabi tutuluyor. Böylece doğru ustayı bulma noktasında vakit kaybının önüne geçilirken, aynı zamanda hizmet kalitemizdeki standardı daha da yükselmiş oluyoruz. Bu bağlamda alınan hizmetler, Mr Usta güvencesi ve garantisi altında gerçekleşerek, olası durumlara karşı sigortalanmış oluyor. Kullanıcıların ihtiyacı olduğu anda, en kolay ve en güvenilir hizmeti en hızlı şekilde sunabiliyor olmak, Mr Usta’yı sektörde farklı bir konuma yerleştiriyor.

Diğer taraftan marka olarak, hizmet sektöründe 20’den fazla kategoride, lokasyon bazında sabit fiyat, online ödeme ve kapasite yönetimi sağlayan kendi geliştirdiğimiz teknolojik alt yapı ile yönetiyoruz. Bu teknolojimiz, mobil uygulama ve web aracılığıyla sipariş yönetimi konusunda entegre edilmiş durumda. Ayrıca, B2B ve B2C ortaklarımız için hizmet süreçlerinin dijitalleşmesini sağlayan teknoloji sağlıyoruz. Uygulama üzerinden müşteriler, güvenli ve hızlı bir şekilde usta ile iletişime geçebiliyor, hizmet veren kişiyi harita üzerinden takip edebiliyor.

Benimsediğimiz iş modelinin odağına, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı alıyoruz. Bu kapsamda, alanında uzman ustalarımızla ihtiyaçları doğru belirleyerek her adımda gerekli kontrolleri sağlamaya özen gösteriyoruz. Böylece ihtiyaç duyulan her gereksinimi karşılarken zaman ve maliyette de ekonomik bir uygulama gerçekleştirmiş oluyoruz. Ödemeyi kolaylaştırmak amacıyla taksitli ödeme seçeneğini hayata geçirmemizle ise müşterilerimizin ekonomik açıdan zor durumda kalmasının önüne geçiyoruz.

Hangi yönlerinizle rakiplerinizden ayrılıyorsunuz?

Mr Usta olarak; müşterilerimize vakit kazandıran, sorunlarını gideren, yaşamlarını kolaylaştıran, onları mutlu eden teknolojik birçok çözümümüzle rakiplerimizden ayrılıyoruz. Bu kapsamda sabit fiyat garantimizle hizmet taleplerini karşıladığımızda, önceden ödenecek ücreti net olarak belirliyor ve iş tamamlandığında müşterilerimizi beklenmedik ek masraflarla karşı karşıya bırakmıyoruz. Üyelerimiz, web sitemiz veya uygulamamız aracılığıyla istedikleri gün ve saat aralığında kolayca hizmet siparişi verebilmenin avantajını yaşayabiliyor. Ayrıca, platformumuz açık bir pazar yeri olmadığı için, alınan hizmet kapsamında kullanıcıların evine kimin geleceği önceden bellidir, bu da güvenlik konusundaki endişeleri ortadan kaldırıyor. Diğer yandan müşterilerimizin birden fazla hizmet ihtiyacı olduğunda, dikeyde değil, yatayda hizmetler sunarak ihtiyaçlara çözüm getiriyoruz. Özellikle taşınma gibi yüksek maliyetli işlerde taksitli ödeme seçenekleri sunmamız da bizi rakiplerimize göre ön plana çıkaran hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak süreçleri uygulama ve web aracılığıyla daha kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilmeniz de diğer avantajlarımız arasında yer alıyor.

Yüksek enflasyon ve kurlardaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, müşterilerinize kolaylık sağlamak adına ne tür çözümler sunuyorsunuz?

Enflasyon, her sektörü olduğu gibi hizmet sektörünü de derinden etkiliyor.
İşçilik, lojistik ve ulaşım gibi giderlerin sürekli değişkenlik gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, hizmet sektöründe ücretlerin de zamanla değiştiği anlamına geliyor. İnsan emeğinin ön planda olduğu bu alanda, hizmet sağlayıcılarımızın mağdur olmaması için standartları korumaya özen gösteriyoruz. Bununla birlikte, enflasyonun ilk etkileri öncelikle gıda gibi sektörlerde görülse de, zaman içinde hizmet sektörünü de etkisi altına aldı. Örneğin geçtiğimiz iki yıllık süreçte, gıda sektöründe gözle görülür bir artış yaşanırken, hizmet sektöründe bu artışlar daha düşük seviyelerde, yaklaşık 3-4 kat civarında gerçekleşti.

Biz de firma olarak günümüzdeki dinamik ekonomik koşulların getirdiği zorlukları titizlikle değerlendiriyoruz. Ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, müşterilerimizin bütçelerini daha rahat yönetebilmeleri ve ihtiyaçlarını daha esnek bir şekilde karşılayabilmeleri için özenle çalışıyoruz. Bu kapsamda, hizmetlerimize kredi kartına taksitle ödeme imkanı ekledik. Bu ödeme seçeneği ile günlük hayatın getirdiği zorluklarla başa çıkmak isteyen herkes için büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Böylece müşterilerimiz, sunduğumuz kaliteli hizmetlerimizi daha esnek bir ödeme planıyla değerlendirebiliyor.

Hizmetlerinizi daha geniş bir tabana yaymak için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Tüketicilerin ihtiyaç duydukları, ustalık gerektiren ve güvenilir hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan Mr Usta olarak; Mr Usta platformları üyeleri haricinde Türkiye’nin önde gelen kurumlarına da müşterilerinin hizmet ihtiyaçları noktasında çözümler sağlıyoruz. Bu bağlamda 2023 yılında Trendyol, Eczacıbaşı Decoverse, Condolife ve Missafir’den oluşan iş birliği ağımıza yılın son çeyreğinde Nevvinn ve Koçtaş’ı da ekledik. Çağın “erişilebilir” olma anlayışına uygun dinamikler üzerine kurulan platformumuz, bu sayede iş birliği yaptı markaların kullanıcılarına da hayatı kolaylaştırma fırsatı sunuyor. 2023 yılı itibarıyla 20’den fazla kategoride hizmet veren bir marka olarak, gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yaklaşık 8 büyük ilde hizmet sağlıyoruz. 30 bini aşkın müşteri sayımızı ve hizmet verdiğimiz lokasyonları daha da artırarak geniş kesimlere ulaşmayı amaçlıyoruz.

2023 yılında en çok hangi hizmetlerinizle ön plana çıktınız?

Yerinde cep telefonu tamirinden usta klimacıya, tesisat işlerinden boyacılığa kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Mr Usta olarak, 2023’te tüketicilerin çeşitli ihtiyaçlarına karşılık vermeye devam ettik. Gerek mobil uygulamamız gerekse internet sitemiz üzerinden en yoğun arama yapılan ve en çok hizmet talep ettiği kategorilerimiz yerinde koltuk ve halı yıkama, kuru temizleme, usta tesisatçı ve mobilya montajı oldu. 2023 boyunca 20‘den fazla hizmet kategorimizde yüzde 92 müşteri memnuniyeti oranına eriştik. Bu başarı, işinin ehli ustaları ve güvencesi altında sunulan hizmet kalitesi ile mümkün oldu. Mr Usta olarak, Türkiye’deki hizmet sektörüne getirdiğimiz yenilikçi ve güvenilir yaklaşımımızla önemli bir boşluğu doldurarak, geleceğe dair büyük hedeflerle yolumuza devam ediyoruz.