Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Ücretsiz İntihal Denetleyicisi: Güvenebileceğiniz Araçlar

Ücretsiz İntihal Denetleyicisi: Güvenebileceğiniz Araçlar. İntihal Nedir? Bir kullanıcının güvenebileceği önerilen intihal denetleyicileri...

Ücretsiz İntihal Denetleyicisi: Güvenebileceğiniz Araçlar

İntihal terimi, yazarın kendi çalışmasında birinin fikrini veya bilgilerini çalacağını, ancak bilgi kaynağından bahsetmeyi veya kaynak göstermeyi unutacağını ifade eder. Bu işlem hukuka aykırı veya suç olarak alınır.

Öğrenci olduğunuzu varsayalım, bu yüzden ceza sadece sizi üniversiteden uzaklaştırmak veya oradaki kayıt formunuzu iptal etmek olacaktır. Bu hata kariyerinizi mahvedebilir. Ancak bir blog yazarı veya bir web sitesi için metin yazarı iseniz, içeriğinizin düşük sıralanması için arama motorları tarafından cezalandırılırsınız.

İntihal kontrolünün yapıldığı durumlar yararlı hale gelir:

İntihal denetleyicisini daha iyi kullanabileceğiniz durumu tartışalım:

  • En iyi ücretsiz intihal denetleyicisinin sonuçları, yalnızca küçük içerik parçacıkları kontrol edildiğinde daha doğru olacaktır.
  • İntihal için en fazla bir sayfayı kontrol ettiğinizde intihal ile ilgili sonuçlar en iyi şekilde olacaktır.
  • Ücretli veya premium bir sürümle deneyimlemeden önce ücretsiz sürümünü test ederseniz, intihal dedektörünü ücretsiz kullanmanın en iyi yolu.

En iyi ücretsiz intihal denetleyicisinin özellikleri:

Herhangi bir intihal dedektörünün ücretsiz sağladığı kalite özelliğinden de bahsedelim. Aşağıda bir liste verilmiştir:

  • Milyarlarca web sitesi – En iyi araç, içeriği her zaman milyarlarca web sitesi üzerinden çalıştırır. Benzerlik sorunlarını test etmek için etraflarındaki metni kontrol eder. Bir kullanıcının yapması gereken, sadece gerekli içeriği girmek ve ardından sonuçları beklemek için arkanıza yaslanmaktır.
  • Çoklu dosya formatları – Mevcut araç her tür formatı destekliyorsa intihal kontrolü süreci kolaylaşır. Biçimler .pdf, .odt, .ortf, .doc, .docx, .tex veya .text gibidir.
  • Otomatik yeniden yazma kalitesi özelliği – İntihalin otomatik olarak kaldırılmasına yardımcı olur. Kullanıcının yeniden yazma konusunda endişelenmesine gerek kalmayacak. En iyi araç bunu her zaman kendi başına yapacaktır.
  • URL entegrasyonu – Kullanıcı ayrıca web sayfasının gerekli URL’sini intihali kontrol etmek istediğiniz yere yapıştırabilir.
  • URL’yi Hariç Tut – İntihal denetleyicisi, kullanıcının intihal kontrol görevini atlamak istediği belirli bir web sayfasını da hariç tutabilir.
  • Raporlama özelliği – Bu önemli özellik, bir kullanıcının intihal sonuçları raporunu indirmesine yardımcı olacaktır. İlgili katılımcılarla paylaşabileceğinize dair kanıt olarak hareket edecektir. Örneğin, bir gözetmen bu raporu kanıt olarak kaydedebilir. Zamanında öğrencileriyle paylaşabilecek.
  • Birden çok dil – En iyi denetleyici, herhangi bir dilde yazılmış belgeyi kendi kendine test etmeyi kolaylaştıran her zaman birden çok dili destekleyecektir.
  • Bulut uyumluluğu – Kullanıcı, bulut seçeneğinden belirli veya gerekli dosyayı seçebilir. Dropbox veya Google sürücüsü, en iyi intihal denetleyicisi tarafından da sağlanabilir.
  • Yüzde sonucu – Kullanıcı, özgünlük sonucunu yüzde biçiminde alarak iş performansını görebilir. Bu tür bir özgünlük sonucu hızlı bir saflık fikri verecektir.
  • İfadeleri vurgulayın – İntihal denetleyicisi, en iyi araçsa intihal yapılan cümleleri veya kelimeleri kesinlikle vurgulayacaktır. Kalite özelliği, bir kullanıcının içeriği bir seferde düzeltmesini kolaylaştıracaktır.
  • Karşılaştırma özelliği – Kullanıcının cümleyi Google kaynakları ile karşılaştırmasına izin verir. Yazar, içeriğinin diğer web siteleriyle eşleştiğini bilmemizi sağlayacaktır.

Bir kullanıcının güvenebileceği önerilen intihal denetleyicileri:

Arama Motoru Raporları:

Kullanıcı, içeriğin orijinalliğini test etmek için bu en iyi yinelenen içerik denetleyicisini kullanabilir. Anında sonuç almak için kullanıcıdan gerekli dosyayı yüklemesi istenecektir. Bu intihal aracı, bir seferde 1500 kelimeyi kontrol etmenizi sağlayacaktır. Bu intihal kontrol aracına searchenginereports.net adresine giderek ulaşabilirsiniz. Kullanıcının “URL’yi Hariç Tut” özelliğini kullanmasına izin verilir, ancak aynı anda maksimum 5 URL eklenebilir. Ayrıca kullanıcı verilerinin veya bilgilerinin güvenliğine de önem verir. Bu metnin güvenliğini sağlamak için kullanıcı tarafından yüklenen veriler veya içerik intihal denetleyici veritabanından işlem tamamlandıktan sonra silinir. Bu benzerlik algılayıcısına güvenebilirsiniz.

Scribbr:

Bu aracın birçok yararlı özelliği vardır. Kullanıcı, intihali kontrol ettikten sonra yüklediği içeriği kendi başına kaldırabilir. Eşleşen tüm içeriğin bir listesini sağlar. En büyük intihal veya telif hakkı veri tabanını içerir. Ancak tek dezavantajı, ücretsiz olmamasıdır.

Quetext:

Bu özgünlük denetleyicisi, deneme olarak 3 gün boyunca ücretsiz olacak. Bundan sonra, kullanıcı devam etmek isterse, hizmetlerinden yararlanmak için ödeme yapmak zorundadır. Kullanıcı tarafından kolayca okunabilecek basit bir intihal raporu verir. Yerleşik bir alıntı kalitesi özelliğine sahiptir. Bu araç için içeriğin güvenliği de önemlidir, bu nedenle içerik, metin kontrol edildikten sonra veritabanından silinir.