Sosyal Medya

Otomobil

Güvenli sürüş için mevsimine uygun lastikleri tercih edin!

Güvenli sürüş için mevsimine uygun lastikleri tercih edin. Continental, zorlu hava şartlarına özel olarak geliştirdiği kış lastiklerine fren..

Güvenli sürüş için mevsimine uygun lastikleri tercih edin

Tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında olumsuz hava şartlarına bağlı kazalar üst sıralarda yer alırken; hava sıcaklığının belirli bir seviyenin altına düştüğü ıslak ve soğuk kış koşullarında kullanılan yaz lastikleri, sertleşerek yeterli yol tutuşu sağlayamıyor. Her mevsim hava şartlarına uygun lastik tercih edilmesinin güvenli sürüş deneyimi için önemli olduğunu vurgulayan Continental, hava sıcaklıklarının +7derecenin altına düşmesiyle birlikte kış lastiğine geçiş yapılmasını öneriyor.

Can ve mal güvenliğinden yakıt ekonomisine, sürüş konforundan çevresel sürdürülebilirliğe kadar birçok noktada mevsimine uygun lastik kullanımı önem arz ediyor. Yaz lastikleri, hava sıcaklığının belirli bir seviyenin altında olduğu ıslak ve soğuk kış koşullarında yeterli yol tutuşu sağlayamıyor. Aynı zamanda yerle temas eden yüzeyi +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşiyor. Bu nedenle de havanın +7 derecenin altına düşmesiyle birlikte yaz lastikleri yerine ıslak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerine geçmek gerekiyor.

Bu noktada mevsimine uygun lastik tercihinin önemli olduğunu belirten Continental, zorlu hava şartlarına özel olarak geliştirdiği kış lastiklerine fren diskinden lastik üretimine kadar tüm tecrübesini aktarıyor. Continental’in bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde üstün performans sergileyerek tam not alan kış lastikleri, sürücülere maksimum fren performansı ve güvenlik sunuyor.

Güvenli sürüş için mevsimine uygun lastikleri tercih edin!

Continental’den üstün performanslı kış lastikleri

Continental mühendisleri tarafından zorlu kış şartlarına özel olarak geliştirilen test şampiyonu kış lastiği WinterContact TS 860, bağımsız kuruluşların yaptığı birçok test sürüşünde üstün performans sergileyerek başarısını ortaya koyuyor.

Güvenli sürüş için mevsimine uygun lastikleri tercih edin!

Kış mevsiminde kış lastiği kullanımının avantajları ise şu şekilde;

  • Özel geliştirilmiş lastik hamuru ile üretilen kış lastikleri, sıcaklıklar düştüğünde dahi sertleşmeyerek, yol üzerinde tutuşu artırıyor.
  • Kış lastikleri üretimlerinde kullanılan özel hamur karışımları sayesinde düşük sıcaklıklarda bile maksimum performans gösteriyor.
  • Kışın yaz lastiği kullanmak lastiklerin daha çabuk yıpranmasına neden olurken aynı şekilde yazın kış lastiği kullanmaya devam etmek performans kaybı ve lastik ömrünün hızlı bir şekilde tükenmesine yol açıyor.
  • Kış lastiği seçimi yaparken aracın orijinal lastik ebadına uymak önem arz ediyor.. Eğer araç için ebat değişikliği yapılacaksa, mutlaka araç üreticisinin önerdiği ebatlar dikkate alınması gerekiyor.
  • Yıl boyunca tek tip lastik kullanmak ekonomik gibi gözükse de daha çok masrafa yol açıyor.