Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Hackerlar 48.7 Milyon Dolar Değerinde Ethereum Çaldı

Hackerlar 48.7 Milyon Dolar Değerinde Ethereum Çaldı. 27 Kasım 2019, 13:06 PM, 342.000 ETH (yaklaşık 58 milyar won) Upbeat Ethereum Hot ?

Hacker’lar Güney Koreli kripto para birimi alım satım işlemleri yapan Upbit’ten Ethereum’da 48.7 milyon $ çaldı

Güney Koreli Kripto para birimi değişim şirketi Upbit’ten 342 bin ETH yaklaşık 48.7 milyon dolarlık Ethereum çaldı.

Upbit’in CEO’su Lee Seok-woo tarafından cryptocurrency exchange’in web sitesine gönderilen açıklamayla yapılan hırsızlık bugün erken saatlerde doğrulanmış oldu.

27 Kasım 2019, 13:06 PM, 342.000 ETH (yaklaşık 58 milyar won) Upbeat Ethereum Hot Cüzdanından bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi, ”ifadesi, görünen hacker’ın cüzdan adresini vermeden önce okuyor.

Upbit, hiçbir kullanıcının cebinden çıkmaması için çalınan Ethereum’un değiştirilmesini finanse edeceğini söyledi. Ayrıca, “sıcak cüzdanlarında” tutulan tüm şifrelemeleri, daha güvenli olan “soğuk cüzdanlara” transfer ettiğini belirtti.

Sıcak cüzdanlar, tipik olarak telefon veya bilgisayarlardaki uygulamalar için kripto para birimi için yazılım tabanlı depolama çözümleridir. Soğuk cüzdanlar ise donanıma dayalıdır – genellikle bağımsız aygıtlar çevrimdışı durumdayken, internet kötü kullanımlarına erişememelerini sağlamak için kullanılmaz.

Bu arada, Upbit para yatırma ve çekme işlemlerinin şimdi askıya alındığı ve borsaların devam etmelerinin en az iki hafta süreceğini tahmin ediyor.

TNW