Sosyal Medya

Eğitim

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ “Teknoloji Transfer Ofisi” Birinci Yılını Kutluyor!

Haliç Üniversitesi benimsediği eğitim stratejisi çerçevesinde, bilim ve teknolojiyi her alanda desteklemeyi önemserken, bir yıl önce kurduğu Haliç Üniversitesi “Teknoloji Transfer Ofisi (Haliç TTO)” ve “Haliç Incubation (HI) Center” ile bu alandaki gelişmelere katkı sunmaya devam ediyor.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ “Teknoloji Transfer Ofisi” Birinci Yılını Kutluyor!

Teknoloji ekosisteminde girişimcilerle sektörel paydaşları bir araya getirmek, istihdam sağlamak ve ulusal ekonominin teknoloji ayağını güçlendirmek vizyonuyla yola çıkan Haliç Üniversitesi “Teknoloji Transfer Ofisi”, kuruluşunun ilk yılında önemli başarılara imza attı.

Haliç Üniversitesi benimsediği eğitim stratejisi çerçevesinde, bilim ve teknolojiyi her alanda desteklemeyi önemserken, bir yıl önce kurduğu Haliç ÜniversitesiTeknoloji Transfer Ofisi (Haliç TTO)” ve “Haliç Incubation (HI) Center” ile bu alandaki gelişmelere katkı sunmaya devam ediyor. Kurumun en önemli yatırımlarından biri olarak ön plana çıkan “Haliç TTO” ve “HI Center”, aynı zamanda üniversitenin dijital çağı yakalayan eğitim anlayışı ve teknoloji odaklı gelecek vizyonunun da bir göstergesini oluşturuyor.

Teknik altyapısının yanı sıra oluşturduğu mentor, yatırımcı, paydaş ağı ve akademik kadrosuyla da Türkiye’deki kuluçka merkezleri arasında önemli bir konumda yer alan “Haliç TTO” geçtiğimiz hafta birinci yılını kutladı.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu “Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi”nin birinci yılı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Çalışmalarımızı, danışmanlıklarımızı, proje ve fikirlerimizi hayata geçiren ve tüm bu süreç boyunca bizleri destekleyen Haliç TTO’nun birinci yılını kutlarım. Önümüzdeki yeni süreçte de aynı vizyon ve misyonu devam ettirerek Haliç Üniversitesi’ni teknoloji ekosisteminin ana merkezlerinden biri yapacağımıza inanıyor ve tüm ‘Haliç TTO’, ‘HI Center’ ekibini başarılarından ötürü tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi. “Haliç TTO”nun bir yılda aldığı yolu vurgulayan Utlu, ana faaliyet alanları eğitim, araştırma ve girişimcilik olan Haliç Üniversitesi’nin cazibe merkezi haline gelen yeni kampüsünde, daha fazla proje ve iş fikrinin hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

“Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)” Direktörü Uzman Hatice Tuğsavul ise yayınladığı mesajda; “Haliç TTO”nun kurulduğu günden beri iç ve dış paydaşların fikir, proje ve hayallerini hayata geçirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Tuğsavul, proje ve fikirlerin şirketleşme süreçlerine destek olduklarını, girişimciliğin bir kariyer seçeneği olduğunu ve bu deneyimin bir simgesi olan “HI Center” ile bu gururu taçlandırdıklarını paylaştı. Üniversiteyle iş dünyası arasında köprü görevi görmeye devam edeceklerini belirten Tuğsavul, Temmuz ayında Kuluçka Merkezi’nin büyük lansmanı için gerekli tüm hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunun ve bu lansmanın hem girişimcilik ekosistemi hem de iş dünyası için büyük çapta, etkili bir organizasyon olacağının haberini verdi.

“Haliç TTO”, Girişimcilik Ekosisteminde Yerini Sağlamlaştırıyor’

Haliç Üniversitesi “Teknoloji Transfer Ofisi”, genç girişimcilere ilham olarak girişimcilik yolculukları boyunca ihtiyaç duyacakları desteği onlara sağlayıp girişimlerin pazardaki yerini güçlendirmeyi amaçlıyor. “Haliç TTO”; akademisyenler, öğrenciler ve mezunlar ile şirketler ve iş dünyası arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirlikleri sağlamayı temel alırken; üniversitedeki akademik bilginin, bilimin ve bilgi birikiminin, iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması, ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlanması açısından gerekli platformları oluşturmak konusunda köprü görevi görme misyonunu devam ettiriyor ve bu yönüyle ekosistemdeki kurumlar arasında ön plana çıkıyor.

“Haliç TTO” yenilikçi, inovatif fikir ve ürünlerin ticarileşmesi; bunların toplumun, ekonominin ve üniversitenin faydasına dönüştürülmesi adına kendi ekosistemindeki akademisyen, sanayici, mezun, girişimci ve öğrencilere bütünsel bir destek hizmeti sunuyor. Bünyesinde Kurumsal İletişim, Proje Destek, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği, Kuluçka Merkezi ve Girişimcilik, Patent birimleri yer alan “Haliç TTO”, aynı zamanda üniversite-iş dünyası koordinasyonunu verimli ve dinamik kılmayı görev ediniyor.

Girişimcilik ve şirketleşme faaliyetleri “Haliç TTO” kapsamındaki Kuluçka Merkezi’nde yürütülürken, “HI Center” markası altında girişimcilere ve yeni iş kuran şirketlere fiziksel altyapı, yönetim desteği, teknik destek, finansmana erişim, yasal danışmanlık ve ağ kurma destekleri sunuluyor.