Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hayatımızı Kolaylaştıran 4 Taşınabilir Teknolojik Yenilik

Hayatımızı Kolaylaştıran 4 Taşınabilir Teknolojik Yenilik

Hepimiz yada orta yaşlardaki bizler gibi bir çoğunuz hatırlıyor musunuz 80’lerin o teknolojik karanlık çağlarını ? O zamandan beri çok uzun bir yol kat ettik.

Sinirlendiğimiz ve bir çok kez kırmak istediğimiz tüplü televizyonlar mı yoksa rengarenk o 1.44’lük Floppy Diskler mi!

Bir çok yeni nesil ki benim 11 yaşındaki oğlum gibi Floppy Diskleri görmediler bile. Elbette bu süreçte geçmişte verdikleri hizmetler için bu fedakar dostlara teşekkür ediyoruz. Onları bir nostaljik anı olarak hep birlikte hatırlamaya devam edeceğiz.

Dedik ya çok uzun bir yol kat ettik diye. İsterseniz hayatımızı kolaylaştıran 4 taşınabilir teknolojik yeniliklere birlikte bir göz atalım.

Hayatımızı Kolaylaştıran 4 Taşınabilir Teknolojik Yenilik

1. Telefon Şarj Devrimi : Telefonların ilk çıktıkları zamanları hatırlayın kocaman şarj aletleri ağır mı ağır. Gülümsemekten alıkoyamıyorum kendi mi. Hele şarj aletini evde unuttun mu yandın? Dünya para verdiğin ve havanı attığın telefon üzerinde taşıdığın gereksiz ağırlıktan başka bir şey değildir artık. İşte bu taşınabilir şarj aletleri çıktı ve bunlar gittikçe daha taşınabilir hal aldı.Bugün 7/24 artık gittikçe daha fazla enerji tüketselerde telefonlarımızı kolayca şarj edebilir hale geldik.

bacteria-eating-viruses-could-power-cellphones-shutterstock-lead-537x359cep-telefonu-universal-sarj-seti-10-in-1-88630111167457

2. Kasetten Mp3 Çalara Geçiş : Evet kaset çalarlar aslında teknik olarak ilk taşınabilir müzik aletleriydi hepimiz için. Artık çağdaş standartlara göre pekte taşınabilir sayılmasalarda öyle değil miydi? İleri geri istediğin şarkının başına gelene kadar ayarla dur. Mp3 müzik formatı ile birlikte Mp3 Çalarlar ile hayatımızdan bir anda çıktılar. Artık istediğimiz şarkıyı kolayca seçip çalabiliyor ve yüzlerce şarkıyı taşıyabiliyorduk.

gat820099723449568

3. Bilgisayardan Tablet’e Geçiş : Artık aile üyelerinin her birinde bir tablet var. Bu sayede bilgisayarlar ile ilişkimiz tamamem değişti. İnternet devriminden önce de bilgisayarlar vardı fakat bugünkü en kötü tabletin bile sahip olduğu özellikler 20 yıl önceki selefleri bilgisayarlardan çok daha hızlı. İnternet devrimi ve tabletler ile birlikte artık masaüstü bilgisayar devri gittikçe kapandı.

how-to-donate-computer-1ipad_air_2_insurance_guide_hero

4. Floppy Disklerden USB Disklere Geçiş: Ceplerimizde multi-gigabyte büyüklükteki taşınabilir flash diskleri bugün çok hafife alıyoruz değil mi? Ancak her nasılsa tüm bilgilerin disketlerde saklandığı zamanlar çok uzun zaman önce sayılmazlar. Bir örnek vermek gerekirse Eğer 1.44 Mb bir disket oluyordu. Bugün ise Samsung Taşınabilir SSD T1 Usb 3.o ile birleşince ortaya süper okuma ve yazma hızlarına sahip taşınabilir teknoloji ile geçiyoruz. Kuşkusuz Usb Diskler ile artık Floppy Disketleri hatırlayan bile kalmadı.

floppydisks2-1url

Olsun varsın bugün zamanında bu cihazlara bize vermiş oldukları hizmetten dolayı teşekkür ederken “Bugünün yenisinin yarının eski olduğunu” unutmayalım. İleride bizi kim bilir daha ne teknolojik süprizler bekliyor. Allah ömür verirse hep birlikte yaşayalım görelim!