Sosyal Medya

Donanım

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR Desteği Sunmaya Başladı

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR Desteği Sunmaya Başladı. HDMI 2.1 Yeni Özellikleri Neler? 8K için 60 Hz ve 4K için 120 Hz. Desteği

HDMI 2.1 Bağlantı Noktasının Yeni Özellikleri Açıklandı

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR Desteği Sunmaya Başladı.HDMI 2.1 Nedir?

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR

Ocak ayında HDMI Forumu, HDMI 2.1 olarak adlandırılan yeni HDMI konektörüne ilişkin yeni özelliklerini açıklamıştı. Yeni HDMI 2.1 Özellikleri HDMI 2.0 Özelliklerini benimsemiş tüm tüm satıcılar tarafından artık kullanılabilir.

HDMI 2.1 Geriye Dönüş Destekliyor mu?

Yeni HDMI 2.1 özellikleri geriye dönük uyumludur. Bir önceki HDMI özelliklerinin tamamı mevcut.

HDMI 2.1’in odağı yüksek video bant genişliği üzerindedir; geriye dönük olarak uyumlu yeni bir ultra yüksek hızlı HDMI kablosuyla 48 Gbps’yi destekleniyor. Yüksek video çözünürlüğü içinse daha hızlı yenileme hızlarını da destekliyor – 8K için 60 Hz ve 4K için 120 Hz.

Standart, Dinamik HDR’yi ve ticari ve özel kullanım için 10K’a kadar çözünürlükleri de destekliyor.

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR Desteği Oyuncular için Güzel Özellikler içeriyor.

HDMI 2.1 Nedir?

HDMI spesifikasyonunun bu yeni sürümü yani HDMI 2.1; oyun sever oyuncuların takdir edebileceği gelişmiş yenileme oranını da getiriyor. VRR veya Değişken Yenileme Oranı, Hızlı Çerçeve Aktarımı (QFT) gecikmeyi azaltırken pürüzsüz görünümlü oyun için gecikmeyi azaltır veya bazı durumlarda ortadan tamamen kaldırır. Hızlı Medya Değiştirme veya QMS, medya değişimlerinde boş ekran bekleme süresini azaltır.

HDMI 2.1, otomatik olarak en düşük görüntüleme deneyimi için ideal gecikmeyi ayarlayan Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) içerir.

HDMI 2.1 10K ve Dinamik HDR

HDMI Forum

HDMI 2.1 Özellikleri