Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hepsi Bir Arada Kimlik Kartı Müjdesi, Bakan Soylu Açıkladı!

Hepsi Bir Arada Kimlik Kartı Müjdesi, Bakan Soylu Açıkladı. Yeni kimlik kartlarının sahip olduğu özellikler aslında şimdi kullanılmaya...

Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek!

Hepsi Bir Arada Kimlik Kartı açıklandı…

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanı Soylu, ehliyetlerin, uygun olan kredi kartlarının ve elektronik imzaların kimliklerdeki çiplere yükleneceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada “Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni kimlik kartlarının daha önce banka kartı olarak ta kullanılabileceğini belirtilmişti. Aslında şimdi milyonların cüzdanlarına giren yeni çipli kimlik kartlarının tam olarak sahip olduğu özellikler kullanılmaya başlanacak gibi duruyor. İçİşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kanal D’de yaptığı açıklamalar bu yönde ciddi çalışmaların sona geldiğini gösteriyor. Bundan sonra uygun kredi kartlarının ve ehliyetlerin tek kimlik kartı ile bir arada kullanılabilecek olması harika…

“Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak.” diyen Bakan Soylu, “Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye’ye bunu müjdeleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KİMLİK KARTI, BANKA KARTI VE EHLİYET BİRLEŞİYOR

Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak. Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye’ye bunu müjdeleyeceğiz. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak.