TeknoTalk

HGS Kredi Kartı Otomatik Ödeme Talimatı Dönemi Başlıyor

Hızlı Geçiş Sistemi HGS Kredi Kartı Otomatik Ödeme Talimatı Dönemi Başlıyor.

HGS’de yetersiz bakiye yüzünden ceza yeme dönemi sonra eriyor. HGS Kredi Kartı Otomatik Ödeme Talimatı Dönemi Başlıyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) kanalıyla alınan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ürünlerine kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verilebilecek.

PTT’den yapılan açıklama ile HGS kullanan vatandaşlar bakiye yetersizliğinden dolayı idari para cezasına artık maruz kalmayabilir. Ödeme kolaylığı getirmek amacıyla yeni bir uygulama başlıyor.

Buna göre, PTT kanalıyla alınan HGS ürünlerine kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verilebilecek. Otomatik ödeme talimatları tüm PTT iş yerlerinden ücretsiz gerçekleştirilebilecek. 

 

HGS Kredi Kartı Otomatik Ödeme Talimatı artık mümkün.

PTT AŞ yeni uygulamasıyla HGS geçişlerinde vatandaşlara alternatif ödeme kanalı sunmasının yanı sıra sürekli bir kontrole gereksinim duyulmadan HGS hesabına bakiye yükleme kolaylığı getiriyor. Uygulamayla bakiye yetersizliğinden kaynaklı ihlali geçiş mağduriyetlerinin büyük ölçüde azalması öngörülüyor.

Yaklaşık 12 milyon aktif kullanıcısı bulunan HGS, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen ücretli otoyol ve köprüler, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamındaki otoyol ve köprüler, Milli Parklar ve İDO feribot seferlerinde hizmet veriyor.

OGS kredi kartından otomatik ödeme talimatı verilebildiği için pek çok sürücü tarafından daha çok tercih ediliyordu. Bir anlamda HGS’ye de benzer kolaylık gelmesi sağlanmış oldu.

 

Exit mobile version