TeknoTalk

Hindistan’da 200 Bitcoin Gasp Eden Polis Memurları Tutuklandı

Hindistan’da Polis Memurları Bitcoin Gasp Etti.

Hindistan’daki polis memurları bir işadamıdan 200 Bitcoin’i gasp ettikleri için tutuklandı.

Hindistan’daki polisler, gasp ve rüşvet için kötü bir şöhrete sahip, ancak şimdi görünen o ki polisler şimdi de teknoloji meraklısı olmuş. Gözlerini Bitcoin‘e dikmiş durumdalar.

Hintli gazete Hindustan Times gazetesinin haberine göre, sekiz polis memuru, Hindistanlı Gujarat eyaletindeki bir işadamından 200 BTC’yi gasp ettiği iddiasıyla ceza soruşturma departmanı (CID) tarafından tutuklandı.

Business Insider’ın yaptığı haberde ise olay şöyle özetlendi;

Hindistan Amreli’de bir iş adamını kaçıran polis memurları, iş adamının 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’ini zorla almaya çalışmakla suçlanıyor.

Suratlı iş adamı ve gayrimenkul zengini olan Shailesh Bhatt, Amreli’deki yerel polis biriminin memurlarını, adam kaçırmakla ve 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’inin zorla alıkonulmaya çalışmakla suçladı. Ayrıca iş adamı tarafından polis memurlarına ek bir 320 milyon rupi kefalet ödenerek serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

23 Şubat tarihinde iş adamı tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili olarak polis genel müdürü Ashish Bhatia, Suç Soruşturma Dairesi (CID), Hindustan Times’a iki polis memuru Babu Der ve Vijay Vadher’in bugün ( 8 Nisan ) tutuklandığını söyledi. Diğer tüm sanıklar ise çoktan kayıplara karışmış durumda. Bunların yanında dava henüz aktif olarak devam ediyor. Ayrıca işlenen suç ile ilgili olarak sekiz polis memuru işten ayrılırken davadaki sanık ve baş isim olarak Amreli yerel suçlar denetçisi Anant Patel yer alıyor.

Olay ise 11 Şubat günü iş adamı Shailesh Bhatt’ın polis tarafından Gandhinagar’a gitmesi istendiğinde gerçekleşti. Daha sonrasında polis memurları tarafından kaçırılan ve Bitcoin’lerinin kimliği belirlenemeyen bir hesaba aktarılması istenen iş adamı, bir çiftlik evine götürüldü. Polisin elinde Bitcoin transferine dair henüz somut bir kanıt olmasa da yapılan diğer suçlamalar polis tarafından onaylandı

DG, Hint medyasına verdiği demeçte ise, polislerin kendilerine hawala yoluyla 320 milyon Hint rupisi ekleyeceğine söz vermesinden sonra Bhatt ‘u serbest bıraktılar. CID’nin şimdiye kadar Bitcoin transferini kanıtlamadığını ancak kaçırılma, yasadışı hapis, tehdit ve fidye talebine ilişkin kanıt bulduğunu da ekledi.

Hedef olarak neden Shailesh Bhatt’ın seçildiği ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Kendisinin hedef haline getirilmiş olması, muhtemel olarak sahip olduğu Bitcoin’lerin çalıntı olabileceği anlamına geliyor.

Dünya genelinde birçok BTC gasp vakası olsa da; bu bir polisin doğrudan suçlandığı ilk olay olabilir. Benzer şekilde 2015 yılında, iki eski federal ajan İpek Yolu incelemesi sırasında Bitcoin çalmakla suçlanmıştı.

Kripto Para Vakaları Hindistan’da giderek artıyor. Hindistan’ın ilk Bitcoin madencilik şirketi sahipleri olan Bharadwaj kardeşlerde geçen hafta 300 milyon dolarlık bir dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle tutuklandılar.

TNW

Bitcoin Gasp Eden Polis Memurları Tutuklandı
Exit mobile version