Sosyal Medya

Donanım

HP, Türkiye’de çevrimiçi sahte kartuş satıcılarına darbe vurdu

Sahtecilikle Mücadele Ekipleri, HP işbirliğinde İstanbul'da, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi HP Sahtecilikle Mücadele (ACF) Programı kapsamında yaklaşık 10,000 ürünü ele geçirdi.

HP ve Türkiye’deki yerel yetkililer arasındaki işbirliği çevrimiçi sahte kartuş satıcılarına darbe vurdu

 

Sahtecilikle Mücadele Ekipleri, HP işbirliğinde İstanbul’da, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi HP Sahtecilikle Mücadele (ACF) Programı kapsamında yaklaşık 10,000 ürünü ele geçirdi.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi HP Sahtecilikle Mücadele (ACF) Programı kapsamında HP ile işbirliğine giren Türk yetkililer İstanbul’da HP yazıcılar için sahte baskı malzemelerini bir araya getirip büyük çevrimiçi pazar yerleri aracılığıyla satan bir operasyona darbe vurdu.

2023 yılının mayıs ayında Türk yetkililer, sahte kartuşları bir araya getiren ve büyük çevrimiçi pazarlardaki mağazalar da dahil olmak üzere çeşitli satış noktalarında dağıtan bir işletme tarafından kullanılan İstanbul bölgesindeki üç binaya baskın düzenledi.

Öncesinde, HP, yasadışı ürün listeleri için çevrimiçi pazar yerlerini kontrol ederek elde ettiği bilgileri de kullanarak sahtecilik operasyonunu tespit etti ve yetkililerle irtibata geçti. Özel operasyon sonucunda yetkililer, aralarında çok sayıda satışa hazır toner taklidi de bulunan yaklaşık 10.000 yasadışı ürün ele geçirdi.

HP, Türkiye’deki e-ticaretin yasadışı satıcılardan korunmasına yardımcı olan yetkililere gösterdikleri hassasiyet için gönülden teşekkür ettiğini belirtti.

Sahtecilikle mücadeleye herkesin katılması gerekiyor

HP, müşterilere her zaman orijinal, yüksek performanslı baskı sarf malzemeleri almalarını sağlamanın güvenli ve sorunsuz bir yolunu sunuyor. Orijinal HP kartuşları ile sahtelerini birbirinden ayırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği aşağıda yer alıyor:

• Güvenli alışveriş yapın, HP yalnızca HP dağıtıcıları gibi güvenilir satıcılardan alışveriş yapılmasını, gerçek olamayacak kadar ucuz tekliflerden kaçınılmasını ve yalnızca HP Distribütörleri gibi güvenilir satıcılardan satın alınmasını öneriyor.
Yalnızca açılmamış HP ambalajındaki ürünleri kabul edin. Farkında olmadan sahte yazıcı sarf malzemeleri satın alan tüketiciler, bunların HP müşterilerinin orijinal HP sarf malzemelerinden beklediği yüksek baskı kalitesi, verim ve güvenilirliği sağlayamadığını kısa sürede fark ediyor. Sahte kartuş kullanımı, arızalanan veya sızıntı yapan, yazıcılarda pahalı veya onarılamaz hasara neden olan kartuşları içerebilen riskler taşıyor.

• Ücretsiz Müşteri Teslimatı İncelemesi (CDI) isteyin. HP iş ortaklarının, müşterilerinden birinin başka bir satıcıdan yasadışı kartuşlar aldığından şüphelenmesi durumunda HP’nin ACF uzmanları belirtilen yeri kontrol edebiliyor.

HP’nin EMEA bölgesindeki 5 yıllık performansı

HP’nin destekleriyle yerel yetkililer tarafından yaklaşık 7 milyon satışa hazır sahte ürün ve parça ele geçirildi. İş ortaklarının stokları ya da müşterilere şüpheli teslimatlarla ilgili 6.000 denetim ya da inceleme (CPPA ve CDI’lar) yapıldı. HP ortaklarının yüzde 90‘ı HP’nin ACF faaliyetlerinin işlerini geliştirmede kendilerine yardımcı olduğunu doğruluyor.

HP’de, iş ortaklarını, taklit ürünler satarak müşterileri çalan yasa dışı rekabetten korumaya kararlı olduğunu vurguluyor.