Sosyal Medya

Donanım

HP, yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarını tanıttı!

HP, Microsoft'un Yapay Zeka Vizyonu Etkinliği'nde, yapay zeka çağında insanların daha anlamlı bir şekilde çalışmasını ve yaratmasını sağlamak için tasarlanan yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarını tanıttı.

HP, yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarını tanıttı!

 

HP, çalışmaya ve yaratmaya güç veren yeni yapay zeka deneyimleri çağının kilidini açıyor…
Dünyanın en güçlü ve güvenli ultra mobil yapay zeka bilgisayarları, rekor kıran 26 saatlik pil ömrü ile yeni nesil yapay zeka bilişimini destekliyor. Öne çıkan özellikler şöyle:

  • Dünyanın en güçlü ultra mobil yeni nesil yapay zeka bilgisayarları1 anlamlı çalışma ve yaratım için zaman kazandırıyor
  • Ultra mobil yeni nesil AI PC3’te dünyanın en uzun pil ömrü ile kulalnıcılar her yerden tüm potansiyellerini ortaya çıkarıyor
  • Şık yeni HP yeni nesil yapay zeka bilgisayarları, saniyede 45 trilyon işlem (TOPS) yapabilen özel bir NPU ile ışık hızında yanıt verme özelliği sunuyor
  • HP yeni nesil yapay zekalı bilgisayarlarla bir profesyonel gibi yaratırken, çalışırken, öğrenirken ve odaklanırken yeni yapay zeka süper güçleri keşfedilebiliyor
  • HP, yapay zeka kaynaklı tehditlere karşı koruma sağlamak için dünyanın en güvenli yeni nesil yapay zeka PC2’sini tanıttı

HP, Microsoft’un Yapay Zeka Vizyonu Etkinliği’nde, yapay zeka çağında insanların daha anlamlı bir şekilde çalışmasını ve yaratmasını sağlamak için tasarlanan yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarını tanıttı.

Yaşam ve çalışma şeklimiz artık bir masayla sınırlı değil; evde, ofiste ve aradaki her yerde yaratıyoruz. Aynı zamanda yapay zeka, üretkenlik ve yaratıcılık için tüketici ve profesyonel beklentiler de dahil olmak üzere her şeyi hızla değiştiriyor. Teknolojiyi erken benimseyenlerin yarısından fazlası yapay zekanın kendilerine zaman kazandıracağına inanıyor ve iş liderlerinin yüzde 72’si yapay zekanın çalışanların daha üretken işlere odaklanmasına yardımcı olacağına inanıyor.  Buna ek olarak, geliştiriciler, yalnızca yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarıyla ortaya çıkarılabilecek yeni deneyimler ve yetenekler için tasarlanmış yapay zeka özellikli yazılımları sürekli olarak piyasaya sürüyor.

Hem esnek çalışma hem de yapay zekadan yararlanma amacıyla HP, çalışma ve yaratma için hazırlanmış yeni bir cihaz kategorisi oluşturdu. HP bugün, en güçlü yapay zeka teknolojilerinden yararlanmak için en yeni ARM mimarisiyle sıfırdan inşa edilen ve HP’nin ilk yeni nesil yapay zeka bilgisayarları olan HP OmniBook X AI PC ve HP EliteBook Ultra AI PC’yi tanıttı.

Her iki cihaz da Snapdragon® X Elite işlemci ve dil modellerini ve üretken yapay zekayı cihazda yerel olarak çalıştırmak için saniyede 45 trilyon işlem (TOPS) yapabilen özel Nöral İşleme Birimi (NPU)6 merkeze alınarak tasarlandı. Copilot+ PC ve Recall gibi dönüştürücü özellikleriyle birlikte bu bilgisayarlar, daha kişiselleştirilmiş, güçlü bir bilgisayar deneyimi için yaratıcılığı ve üretkenliği güçlendiriyor.

Her geçen gün daha fazla yapay zeka uygulamasının kullanıma sunulması, en yeni HP yeni nesil yapay zeka bilgisayarları ile elde edilebilecek olanakları genişletiyor. Başkalarıyla kolayca etkileşim kurmak için jestlerden, yüz ifadelerinden ve sesli etkileşimden yararlanan yapay zeka araçlarıyla daha etkili iletişim kuruluyor ve işbirliği yapılıyor. Yapay zeka teknolojileri tarafından desteklenen gerçek zamanlı koçluk ve geri bildirim ile kullanıcılar sanal toplantılarda sunum becerilerini geliştiriyor. Profesyonel özellikleri yeni başlayanlar için bile kolaylaştıran yapay zeka özellikli yazılımlarla fotoğraf, ses ve videoları her zamankinden daha hızlı oluşturulup düzenlenebiliyor.

HP Inc. Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho, “Bu dönüştürücü yapay zeka çağında, bir cihazının ne kadar olağanüstü olduğu artık hız ve güçle değil anlamlı çığır açan deneyimler yaratma ve etkinleştirme yeteneğiyle ölçülüyor” diyerek şöyle ekledi: “Kişisel bilgisayarın ne olduğunu yeniden tanımlayacak yeni bir kişisel bilgi işlem çağının başlarındayız. Yapay zeka, insanları hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında güçlendireceğine inandığımız, temelde daha kişiselleştirilmiş ve yaratıcı bir deneyim sağlıyor.”

Engelleri Aşmak için Benzersiz Şekilde Tasarlandı

HP’nin en yeni yeni nesil yapay zeka bilgisayarları, daha önce hiç olmadığı kadar uzun pil ömrü ile maksimum performans, verimlilik ve gizlilik için yapay zekayı cihazda yerel olarak çalıştırarak geleneksel bilgisayarların ötesinde yeteneklerin kilidini açıyor.

HP OmniBook X ve HP EliteBook Ultra, şık tasarımı ve yapay zeka ile geliştirilmiş güç ve mobilitenin mükemmel sinerjisiyle teknoloji meraklısı serbest çalışanlar ve hareket halindeki liderler için tasarlandı.

  • Şık ve Çok Yönlü – Dünyanın en ince yeni nesil yapay zeka bilgisayarları olan bu cihazlar, benzeri görülmemiş stil ve mobilite ile üretkenliği ve yaratıcılığı yeni zirvelere taşıyor. Her iki bilgisayar da HP’nin yeni AI Helix Logosuna sahip ve günümüzde AI için optimize edilmiş performans ve güvenlik sunan HP AI mühendisliğini yansıtıyor. HP EliteBook Ultra, ticari müşteriler için lekeye dayanıklı Fiziksel Buhar Biriktirme (PVD) kaplamalı mavi bir yüzeyle ek bir dayanıklılık katmanı ekliyor.
  • Yıldırım Hızında Duyarlılık – HP OmniBook X ve HP EliteBook Ultra ile taşınabilirlikten ödün vermeden en iyi performans deneyimleniyor. Büyük bir Microsoft Excel dosyasını neredeyse 2 kat daha hızlı açılabiliyor, 12 saate kadar Microsoft Teams aramaları veya 22 saate kadar Netflix akışı izlenebiliyor.
  • Tasarımda Sorumluluk Bilinci – Dünyanın en sürdürülebilir bilgisayar portföyünün bir parçası olan her iki cihaz da EPEAT® Climate+ Gold Kaydı ve ENERGY STAR® Sertifikası’nın yanı sıra kapaklarda yüzde 50 geri dönüştürülmüş alüminyum ve ambalaj için yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklı malzemeler içeriyor. HP’nin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını temsil eden HP EliteBook Ultra’nın üç yıllık garantisi, farklı ortamlarda çalışan profesyoneller için maliyet tasarrufu sağlıyor ve arıza süresini azaltıyor.

Yapay Zeka Deneyimlerini Güçlendirmek için Akıllıca Optimize Edildi

Serbest çalışanların yüzde 60’ının işlerinde halihazırda yapay zeka araçlarını kullanması ve geliştiricilerin yüzde 70’inin mevcut uygulamalara yapay zeka eklemesi nedeniyle HP, HP OmniBook X ve HP EliteBook Ultra’yı aşağıdakiler de dahil olmak üzere en yeni özelliklerden ve yazılım deneyimlerinden yararlanacak şekilde tasarladı:

  • Gerçek İşbirliği – İş, yüz yüze ve sanal olarak işbirliği gerektirdiğinden, son teknoloji konferans araçları kritik önem taşıyor. Yeni Poly Camera Pro, birden fazla kamera üzerinden tüm işbirliği ve akış uygulamalarında sanal etkileşimleri üst düzeye çıkarıyor.  Poly Camera Pro, Spotlight, Background Blur & Replace, Auto Framing ve daha fazlası gibi yapay zeka geliştirmelerine güç sağlamak için NPU’yu kullanıyor ve CPU’nun pil ömrünü korurken performansı daha verimli bir şekilde sürdürmesini sağlıyor.
  • Keşfedin ve Optimize Edin – günümüzün yeni nesil yapay zeka bilgisayarlarında ilk kez sunulan HP AI Companion, yapay zeka araçlarını yerel olarak cihaza getirirken daha fazla üretkenlik için cihazı optimize etmek üzere yapay zekayı kullanıyor.
  • Korumalı Çalışma – Yapay zeka ilerledikçe, güvenilir güvenlik önlemleri yapay zeka bilgisayarları için çok önemli. Ticari kullanıcılar, yeni ve bilinen tehditlere karşı savunmak için makine öğreniminin gücünden yararlanan Wolf Pro Security Yeni Nesil Antivirüs (NGAV) ile HP EliteBook Ultra’da her yerden en iyi işlerini güvenle yapabiliyorlar. Microsoft Secured-Core PC olarak cihaz, kullanıcı kimlik bilgilerini ve diğer kritik verileri koruyan donanım güvenlik özellikleriyle bilgisayarı ürün yazılımı seviyesine kadar korumak için tasarlandı.