Sosyal Medya

Donanım

HPE GreenLake for Block Storage’ın 3. sürümü genel kullanıma sunuldu!

HPE, yüzde 100 veri kullanılabilirliği garantisine sahip sektörün ilk ayrıştırılmış, ölçeklenebilir blok depolama özelliklerini sunan HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu HPE GreenLake for Block Storage'ın 3. sürümünün genel kullanıma sunulduğunu duyurdu.

HPE GreenLake for Block Storage’ın 3. sürümü genel kullanıma sunuldu!

İşte geldi: İş odaklı kritik depolama mimarilerini yeniden tanımlayan, ayrıştırılmış, her şeyin paylaşıldığı ölçeklenebilir blok depolama

HPE, yüzde 100 veri kullanılabilirliği garantisine sahip sektörün ilk ayrıştırılmış, ölçeklenebilir blok depolama özelliklerini sunan HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu HPE GreenLake for Block Storage’ın 3. sürümünün genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. Her şeyin paylaşıldığı depolama mimarisiyle desteklenen ve HPE GreenLake Bulut Platformu aracılığıyla yönetilen bu benzersiz blok depolama çözümü, kritik modern iş yüklerine şirket içi bulut deneyimi, verimli ölçeklenebilme, olağanüstü esneklik ve performans getiriyor.

Bu duyurumuz, HPE GreenLake platformu tarafından sağlanan birleşik bulut yönetimi deneyimi ile HPE blok depolama portföyünü ortak bir yazılım ve donanım yığını üzerinde birleştirmek, standartlaştırmak ve basitleştirmek için çok aşamalı bir yolculuğun sıradaki adımını temsil ediyor.

Sürüm, 3 ile iki kat daha yüksek performans ve 2,5 kat daha fazla kapasite sağlayan, yeni, çok düğümlü ve anahtarlamalı modellerle ayrıştırılmış depolama vaadimizi yerine getirerek her şeyi bir araya getirecek yolculuğundaki bir sonraki adımımızı atıyoruz. Yapılan ek geliştirmeler arasında genişletilmiş yapay zekâ tabanlı performans raporlaması ve analitiği, daha basit bulut yönetimi deneyimi, yeni 4 kat veri sıkıştırma garantisi programı aracılığıyla maliyette verimlilik sunmak da yer alıyor. Sürüm 3 ayrıca mevcut Fiber Kanal, NVMe-oF/FC ve iSCSi bağlantı seçeneklerine NVMe-oF/TCP desteği ekleyerek Ethernet ağları için NVMe’nin tüm gücünü ortaya çıkarıyor.

Gelin bu yeni nesil HPE blok depolama platformunun kurumsal depolamayı nasıl yeniden tanımladığına daha yakından bakalım ve günümüzün eski blok depolama mimarileriyle ilişkili engellerin ve ödünlerin çoğunun ortadan nasıl kaldırıldığını beraber keşfedelim.

Blok depolama mimarilerini yeniden tasarlamak

Depolama tedarikçileri, mimarilerinin performansını, esnekliğini, ölçeklenebilirliğini ve maliyet verimliliğini artırmak için her zaman yeni yolların arayışı içinde. Son yıllarda özellikle katı hal ortamının ve veri tekilleştirme ve sıkıştırma (DECO) teknolojilerinin kullanılmaya başlanmasıyla bu konuda bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da, bunlar genellikle mimari tasarımda önemli atılımlardan ziyade iyileştirme adımlarını temsil ediyordu.

Geçmişten kalan depolama mimarileri tipik olarak tek bir donanım kasası içindeki bir orta düzlem aracılığıyla özel sürücülere bağlanan bir çift yüksek kullanılabilirliğe sahip (HA) denetleyici düğümünden oluşur. Söz konusu orta düzlem genellikle sınırlayıcı bir faktördür ve sistemden elde edilebilecek maksimum performansın belirleyicisidir. Performansı ölçeklendirmek için, ekstra kapasiteye ihtiyacınız olmasa bile geleneksel olarak başka bir çift HA denetleyici düğümüne sahip yeni bir sistem satın almanız gerekir. Bu yaklaşım “sahipsiz kapasite” sorununa neden olmanın yanı sıra yönetimi ve bakımı karmaşık olan silolar yaratır. Ayrıca uygulamaların verilerin nerede bulunduğuna dair farkındalığa sahip olunmayı gerektirir. Sonuç olarak geleneksel, modern ve konsolide iş yüklerinin artan ve öngörülemeyen taleplerine ayak uydurmak için esnek ve uygun maliyetli bir şekilde ölçeklendirilemeyen bir depolama altyapısı ortaya çıkar.

Şimdi kasa orta panelinin esnek olduğu, asla darboğaz oluşturmayacak kadar IO’nun sağlandığı bir depolama mimarisi hayal edin. Bu depolama mimarisi, daha fazla performans için artan denetleyiciler ve uygulamalarınız için daha fazla kapasite sağlamak üzere gerektiğinde ek sürücüleri ve JBOF’ları bağımsız olarak eklemenize olanak tanır. Depolama SSD’lerinin yüksek hızlı bir ağ üzerinden tüm denetleyiciler tarafından paylaşıldığı bir depolama mimarisiyle kurgulanır. Böylece silolardan kurtulursunuz ve birden fazla düğüm arızasını tolere etme yeteneğine sahip olursunuz.

İşte bu HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu HPE GreenLake for Block Storage’ın 3. Sürümüne karşılık geliyor.

Bu blok depolamayı yeniden tasarlayan, ayrıştırılmış, ölçeklendirilmiş, her şeyi paylaşan bir depolama biçimi. Bu ayrıştırma, yüksek hızlı, yedekli bir NVMe-OF arka uç anahtar yapısı ile birbirine bağlanan ayrı bilgi işlem (denetleyici düğümleri) ve kapasite (NVMe genişletme rafları/JBOF’lar) içeren, standardize edilmiş birleştirilebilir yapı bloklarıyla mümkün kılındı.

Geleneksel düğüm çifti tasarımından HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu modüler, ölçeklenebilir ayrıştırılmış bir mimariye geçmek, aşağıda yer verdiğimiz önemli ölçek, performans ve kullanılabilirlik avantajları sağlar:

  • Gelişen iş yükü taleplerini karşılamak için depolamanızı ayrıştırılmış depolama ile kolayca ve uygun maliyetle ölçeklendirin. HPE Alletra Storage MP üzerine inşa edilen HPE GreenLake for Block Storage, daha fazla verimlilik ve daha düşük maliyet için kapasite ve performansı birbirinden bağımsız olarak ölçeklendirmenizi sağlayan ayrıştırılmış, ölçeklenebilir bir depolama mimarisinden yararlanır. Bu, size iş yükü gereksinimleri ve gelişen iş ihtiyaçları doğrultusunda depolama ortamları üzerinde ince ayar yapma, uyarlama ve elastik olarak ölçeklendirme imkânı sunar. Dilerseniz uygun maliyetli, iki düğümlü giriş seviyesi yapılandırmaları tercih ederek küçük adımlarla başlayabilirsiniz. Daha sonra granüler performans ve kapasite yükseltmeleri ile sistemi çok düğümlü anahtarlamalı yapılandırmalara doğru ölçeklendirebilir ve büyütebilirsiniz. Mevcut depolamayı yeniden satın almanıza gerek kalmaksızın, kesintisiz, yerinde veri yükseltmeleriyle yatırım geri dönüşünüzü en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

 

Sürüm 3, sekiz adede kadar JBOF genişletme rafı desteği ekleyerek 15,36TB’den yaklaşık 2,8 PB’ye kadar kesintisiz ölçeklendirme yapmanızı sağlar. Muhafaza başına 8 ila 24 SSD desteği – sürücüleri 2’şer ve JBOF’ları 1’er artışla yükseltme özelliği sunarak – granüler kapasite yükseltmeleriyle verimliliği ve maliyet tasarrufunu en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

  • Her şeyin paylaşıldığı mimariyle kritik iş uygulamalarını hızlandırın. HPE Alletra Storage MP üzerine inşa edilen HPE GreenLake for Block Storage, tüm ortamlarda, denetleyicilerde ve ana bilgisayar bağlantı noktalarında etkin I/O işleme özelliğine sahip paralel, tamamen NVMe, çok düğümlü, etkin bir mimariden yararlanır. Bu, tutarlı ve öngörülebilir performansın yanı sıra ultra düşük gecikme süreleri sağlar.

Sürüm 3 ile mevcut 2 denetleyici düğümlü anahtarsız model seçeneğine ek olarak 2 denetleyici düğümlü ve 4 denetleyici düğümlü anahtarlamalı modeller (16 çekirdekli veya 32 çekirdekli yapılandırma seçenekleriyle) sunuyoruz ve performansta 2 kata varan sıçrama sağlıyoruz.

  • Herhangi bir uygulamayı yüzde 100 veri kullanılabilirliği garantisi ile ödün vermeden çalıştırın. HPE Alletra Storage MP üzerine inşa edilen HPE GreenLake for Block Storage, iş açısından kritik uygulamalarınız için rakipsiz yüzde 100 veri kullanılabilirliğini garanti etmek üzere yapay zekâ odaklı, ayrıştırılmış, tek bir arıza noktası olmayan bir platform üzerine inşa edilmiş, her zaman açık hizmet sunar. Sürüm 3, kümedeki birden fazla düğümün kaybı durumunda bile öngörülebilir performans sağlar.

Şirket içinde yapay zekâ odaklı bulut yönetimi deneyimiyle yönetimi basitleştirin

HPE Alletra Storage MP üzerine inşa edilen HPE GreenLake for Block Storage, altyapı için sektör lideri AIOps tarafından desteklenen bulut operasyonel deneyimi sunar. Bu, kesintileri oluşmadan önce tahmin ederek ve önleyerek ağır sorunlarla mücadeleyi azaltır. Yöneticiler, tahmini destek otomasyonu ve uzmanlara doğrudan erişim yoluyla zaman kaybettiren, sinir bozucu durumları ortadan kaldırırken, veri altyapısını yönetme konusunda yapay zekâ odaklı önerilere güvenebilirler.

Sürüm 3 ile sorun giderme ve içgörüleri iyileştiren gelişmiş ve genişletilmiş yapay zekâ tabanlı performans raporlaması ve analitiği aracılığıyla, depolama optimizasyonu söz konusu olduğunda müşterilerimizin tahmine dayalı iş yüklerini ortadan kaldırmayı sürdürüyoruz. Temel raporlama geliştirmeleri arasında birim setine göre tavan boşluğu kullanım eğilimi analizi, gecikmeye göre en iyi birim seti etkin noktaları, gelişmiş iş yükü kayması tespiti ve kaynak çakışması tespiti yer alıyor. Ayrıca kapasite raporlama, kapasite tasarrufu ve verimlilik ölçümlerimizi geliştirmenin yanında yeni sürdürülebilirlik ölçümleri (güç tüketimi trendleri dahil) sunuyoruz.

HPE GreenLake platformunda Data Services Cloud Console’daki gelişmiş performans raporlama özelliklerinin demosunu buradan izleyebilirsiniz.

HPE StoreMore garantisiyle daha az maliyetle daha fazlasını depolayın.

HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu HPE GreenLake for Bloka Storage, depolama kapasitesi kullanımını azaltmak için ekspres indekslemeyle gelişmiş veri tekilleştirme, son derece verimli sıkıştırma algoritması, veri paketleme, donanım hızlandırmalı ve rezervasyonsuz ‘Thin Provisioning’ ve Sanal Kopyalama dahil olmak üzere çeşitli veri azaltma ve veri sıkıştırma teknolojileri sunar. Bu her zaman erişilebilir teknolojiler herhangi bir performans ödünlemesi olmadan birlikte flash ekonomisini değiştirir ve flash ortam dayanıklılığını artırır. Tüm bunlar sisteminizin flash kapasitesinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Sürüm 3 ile bunu, azaltılabilir tüm verilerde toplamda kullanılabilir kapasitenin etkin kapasiteye oranı olarak hesaplanan 4:1 veri sıkıştırma oranı garantisiyle destekliyoruz. Bu olmadığı takdirde HPE veri verimliliğiyle ilgili uzmanlık, hedeflenen verimliliğe ulaşmak için gereken ek depolama kapasitesi veya HPE’nin değerlendirmesine bağlı olarak başka bir tazminat biçimi sağlayacaktır. Garanti, destek sözleşmesi süresi boyunca geçerlidir.

Yeni HPE Store More Garantisi, iş yükleriniz için verimlilik garantisi sunarak fiziksel depolama maliyetlerini düşürür, enerji tasarrufu sağlar ve veri merkezinin karbon ayak izini azaltır. HPE ayrıca belirli bir miktarda etkin kapasite için garanti talep eden müşteriler için özelleştirilmiş bir yıl boyunca geçerli garantiler sunar.

Benzersiz blok depolama mimarisiyle kritik görev depolamasını yeniden tanımlıyoruz

Sonuç olarak, geleneksel ve buluta özgü iş yüklerinizin performans, ölçek, yönetilebilirlik, kullanılabilirlik ve maliyet verimliliği taleplerini karşılamak için kurumunuzun sizi yavaşlatmaya devam eden eski depolama karmaşıklığını ortadan kaldırmaya odaklanması gerekir.

HPE Alletra Storage MP üzerine kurulu HPE GreenLake for Block Storage’ı bu kadar cazip kılan da bu. Blok depolama teklifleri arasında benzersiz olan bu ürün, ayrıştırılmış, her şeyi paylaşan, ölçeklenebilir depolama mimarisi; yapay zekâ odaklı bulut deneyimi ve garantili %100 veri kullanılabilirliği ile depolama yönetimini basitleştirir ve riskinizi azaltır. Tüm bunlar dijital dönüşüm yolculuğunuzu önemli ölçüde hızlandırmak için kuruluşunuzun önünü açar.

Daha fazlasını öğrenmek için bu kaynaklara göz atabilirsiniz:

Aşağıdaki videoları da izleyebilirsiniz: