Sosyal Medya

Android

HTC ilk 5G Telefonunu 2020’de Üretmeyi Hedefliyor

HTC ilk 5G Telefonunu 2020'de Üretmeyi Hedefliyor. HTC VR kulaklıklara daha fazla mesai harcasa da hala telefon üretmeye devam ediyor.

 

HTC hala telefon üretmeye devam etmeye kararlı

HTC enerjisinin büyük bir çoğunluğu VR kulaklıklara harcıyor olabilir. Ancak akıllı telefon serisi içinde devam etmek istiyor.

HTC’nin şefi Yves Maitre bir röportajda şirketin ilk 5G telefonunun 2020’de bir ara piyasaya süreceğini açıkladı. MediaTek ve Qualcomm’un da orta seviye işlemcilerine de 5G desteği sunmasıyla, üst düzey amiral gemisi özellikleriyle olmasa bile; makul özelliklere 5G desteğinin eklenmesini göreceğiz.

HTC ilk 5G Telefonunu 2020'de Üretmeyi Hedefliyor

Maitre bunu sanal gerçeklik de dahil olmak üzere 5G dostu uygulamalar için; daha büyük bir ivmenin parçası olarak nitelendirdi. Ekstra bant geniçliği ve daha düşük gecikme süreleri özellikle VR için oldukça önemli. Yine de HTC’nin hala akıllı telefon pazarında bir sıçrama yapıp yapmayacağı büyük soru işareti. Şirket 2018’deki U12+‘tan sonra üst düzey amiral gemisi telefon çıkarmadı. Parlak günlerinde olmadığı kesin.

HTC ilk 5G Telefonunu 2020'de Üretmeyi Hedefliyor

Bana göre artık Bitcoin odaklı Exodus 1‘ler gibi bütçe veya niş cihazlara odaklandığı biliniyor. Bununla birlikte, 5G haberleri şirketin akıllı telefon üretmekten ve güncelden uzaklaşmak istemediğinin bir kanıtı olarak görülebilir.