Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Huawei Cloud CNEC Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi

Huawei’in bulut bilişim servisleri platformu ‘Huawei Cloud’, CNEC (Cloud Native Elite Club) küresel turu kapsamında, 100’den fazla bilişim uzmanını Türkiye'de buluşturan önemli bir etkinliğe imza attı. Huawei Cloud CNEC Zirvesi, 19 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Huawei Cloud CNEC Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi

 

Huawei’in bulut bilişim servisleri platformu ‘Huawei Cloud’, CNEC (Cloud Native Elite Club) küresel turu kapsamında, 100’den fazla bilişim uzmanını Türkiye’de buluşturan önemli bir etkinliğe imza attı. Huawei Cloud CNEC Zirvesi, 19 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. 

 

‘Huawei Cloud’ bulut bilişim servisleri küresel olarak büyümeye devam ederken, ülkemizdeki yatırımlarını ve etkinliğini de artırmaya da devam diyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de resmi olarak hayata geçen ‘Huawei Cloud’, uluslararası tanıtım turunun devamı niteliğindeki etkinlik kapsamında, Huawei Cloud CNEC Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Zirveye, bulut bilişimde uzmanlaşmış 100’den fazla teknoloji profesyoneli katıldı. Zirve kapsamında en güncel bulut teknolojileri katılımcılarla paylaşılırken, endüstriyel bulut uygulamaları ve sektörün geleceği de masaya yatırılan konular arasındaydı. Küresel bulut yerel platform olarak konumlanan Cloud Native Elite Club’ın (CNEC) Türkiye şubesi ‘Huawei Cloud’ ve ‘Cloud Native Computing Foundation (CNCF)’ iş birliğiyle Temmuz 2023’te kuruldu.

 

Huawei Public Cloud Servisleri İş Grubu Başkanı Gao Jianghai, zirvenin açılış konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Huawei Cloud, ‘Everything as a Service’ stratejisini başarıyla uygulamaya devam ediyor. ‘Huawei Cloud’, günden güne artan Ar-Ge yatırımlarıyla birlikte, birçok farklı endüstriyi desteklerken, sektörlerin ihtiyaçlarını da analiz ediyor ve müşterilerine bu bakış açısıyla hizmet vermeyi sürdürürken, kurumsal mükemmelliğe ulaşmak için, bulut altyapısında (cloud foundation) akıllı bir dünya oluşturmak üzere de kararlılıkla çalışıyor. Huawei Cloud, Türkiye’nin dijital ekonomisini bulut yerel teknolojilerle daha fazla desteklemek üzere, müşterileri ve iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.”

 

Türkiye bulut pazarında yeni dönem: Huawei, bulut kategorisindeki uzmanlığını Türkiye’ye taşıyor

Huawei Cloud Avrupa Başkanı Tim Tao konuşmasında,

“Huawei Cloud olarak dijital dönüşüm alanındaki tecrübelerimizi Türkiye ile paylaşmaya hazırız. Ar-Ge inovasyonumuzu, tıpkı su ve elektrik gibi kolayca erişilebilecek bulut hizmetlerine dönüştürdük. Yerel yetenekleri yetiştirmek ve dijital ekosistemi sürdürülebilir bir şekilde büyütmek üzere, burada küresel bir hizmet merkezi de oluşturduk” dedi.

Huawei Cloud Türkiye Başkanı Frank Ma konuşmasında şunları söyledi:

“Huawei Cloud, ‘Türkiye’de, Türkiye İçin’ ilkesini benimseyerek, müşterilerinin buluttan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak, bulut yerel şirketler olmalarına yardımcı olmak, sürdürülebilir yeniliklere öncülük etmek üzere, Türkiye’de Ar-Ge merkezi ve özel bir hizmet ekibi kurdu.”

 

On Cloud’dan In Cloud’a dönüşüm, kurumsal hayatta dijital inovasyonu hızlandırıyor

 

Huawei Cloud Native Ürün Sorumlusu Zuo Shaofu ise konuşmasında, sektördeki bulut yerel teknolojilerinin örneklerini katılımcılarla paylaştı. Zuo Shaofu şu ifadelere yer verdi;

“Huawei Cloud, bulut yerel teknolojilerine sürekli olarak yatırım yapıyor ve bu ekosistemdeki liderliğini korumayı sürdürüyor. ‘Huawei Cloud’ bu süreçte kurumsal dijital dönüşümü hızlandırırken, bulut servislerini altyapı servislerinden (On Cloud) platform servislerine (In Cloud) doğru geliştirerek önemli bir adım attı. Huawei Cloud, sağladığı bu yeni teknolojiyle, Çin’in en büyük sosyal medya platformu Sina Weibo’nun sıra dışı trafiğinin yönetilmesine destek olarak, aylık 600 milyon aktif kullanıcıya sahip olmasına yardımcı oldu.”

 

Kurumsal verilerin aşırı derecede büyümesi, veri güvenliğini ve dijital ekonominin gelişimini etkilemeye devam ediyor. Huawei Cloud Bulut Depolama Çözümleri Baş Mimarı Bai Tao konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede;

“Huawei Cloud, beş katmanlı güvenlik mimarisiyle, işletmelerin in-cloud uygulamaları için güvenli bir veri temeli oluşturuyor. Huawei, müşterilerin daha yüksek sistem güvenliği ve veri güvenliği gereksinimlerini karşılamak için ayrıca, Türkiye’nin veri dinamiklerine dayalı, tüm senaryolar için yedekleme ve felaket kurtarma çözümleri de sağlıyor” dedi.

 

Büyük Veri ve Yapay Zekanın bir arada kullanılması, hizmetleri daha akıllı hale getiriyor

 

Huawei Cloud, işletmelerin bölgeler arası veri işlemleri ve gerçek zamanlı veri madenciliği gibi işlevlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak üzere, bir dizi özel çalışma yürütüyor. Huawei Cloud Veritabanı Hizmetleri Çözüm Direktörü Zhang Hu konuyla ilgili olarak;

“Huawei Mobil Servisleri, Huawei Cloud GaussDB’yi kullanarak, veri hacimlerine göre hızlı ve esnek veri tabanı ölçeklendirmelerini destekliyor. Böylece, petabaytlarca veri ve trilyonlarca veri kaydına yönelik erişim talebi de kolayca karşılanıyor. Bu da işletmeler için tam senaryolu, yüksek kaliteli bir dijital yaşam deneyimi sağlıyor” dedi.

 

Huawei Cloud EI Çözümleri Mimarisi Direktörü Liang Xiao ise Huawei Cloud’un e-ticaret sektöründeki uygulamalarına dair örnekler paylaştı. Xiao;

“Huawei Cloud, hizmet inovasyonunu teşvik ederek, büyük veri ve yapay zekanın bir arada kullanılmasıyla verinin değerini ortaya çıkarıyor. ‘Huawei Cloud’; büyük veri, bulut yerel ve yapay zeka yeteneklerinden yararlanarak, Çin’in taze gıda satışı yapan en büyük e-ticaret platformlarından birinde, tam süreç zekasını uyguluyor. Bu teknolojiyle, genel sipariş tahmin oranı %90’ın üzerine çıkarken, siparişler 29 dakika içinde tamamlanabiliyor” dedi.

 

Bulut yerel teknolojileri, dijital üretkenliği artırıyor

 

Huawei, işletmelerin bilişim yatırımlarının değerinin nasıl ölçüleceği, uygulamaların nasıl modernize edileceği ve büyük veri çağında verilerin nasıl yönetileceği gibi konular üzerinde de hassasiyetle çalışıyor. Çin Dışındaki Genel Bulut Yetkinlik Merkezi Genel Müdürü Cao Jun yaptığı değerlendirmede;

“Huawei Cloud, verilerin sorunsuz bir şekilde buluta taşınmasına ve bulutun verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olmak üzere, 200 bin Huawei çalışanı için dijital bir bulut altyapısı (cloud foundation) oluşturdu. Dijital bulut altyapısıyla, iş gücünde önemli bir verimliliğe imza atıldı” dedi.

 

Huawei Cloud CNEC, dünya çapında binlerce müşteriye hizmet veren bulut yerel bir teknoloji iletişim platformu oluşturmayı amaçlıyor. Huawei Cloud, müşterilerine güncel teknolojilerle yüksek kaliteli hizmetler sunmayı taahhüt ediyor ve müşterilerin bulutu en verimli şekilde kullanmasına ve yönetmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Huawei Cloud, yenilikçi bulut çözümlerini endüstrilere yönelik olarak yeniden tasarlıyor ve sektörlerin dijitalleşmesine yönelik çalışmaları destekliyor.