Sosyal Medya

Genel

Huawei Dizüstü Bilgisayar Üretecek

Dünyanın üreticilerinden birisi olan Huawei, bir çok farklı alanda faaliyet gösteriyor. Son gelen haberler ise Huawei'nin hiç yer almadığı bir alana daha gireceğini işaret ediyor.

Dünyanın üreticilerinden birisi olan Huawei, bir çok farklı alanda faaliyet gösteriyor. Son gelen haberler ise Huawei’nin hiç yer almadığı bir alana daha gireceğini işaret ediyor.

Son zamanların yükselen markalarından olan Çinli Huawei, ilginç bir atılımla karşımıza çıkabilir. Mobil tarafta oldukça iyi bir konumda yer alan Huawei, şaşırtıcı bir şekilde dizüstü bilgisayar sektörüne girmeyi planlıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi olan Huawei, eğer bu iddialar doğrulanırsa karşımıza hibrid bir cihaz ile çıkacak. Çin’den gelen haberlere göreyse Huawei kendi dizüstü bilgisayarını üretmek için görüşmelere başladı bile.
BYD Electronics ile görüşmelere başlayan Huawei, cihazın birleşimini onlara yaptıracak ve üzerine kendi logolarını koyacak. Geçtiğimiz günlerde Çinli üreticinin patentini aldığı Matebook adı ise bu iddiaları doğrular nitelikte.

Windows 10 işletim sistemi ile çalışması beklenilen Huawei Matebook, hem dizüstü olarak hem de tablet olarak kullanılabilecek. Huawei’nin böyle bir işe atılmasının sebebi olarak ise en büyük rakiplerinden Xiaomi’nin de bir bilgisayar hazırlığı içerisinde olması gösteriliyor.