Sosyal Medya

Android

Huawei Mate 30 Serisi Google Uygulamaları Olmadan Duyurabilir

Huawei Google Sertifikaları Olmadan Amiral Gemisi Telefonlarını Nasıl Satacak? Huawei Mate 30 Serisi Google Uygulamaları Olmadan Duyurabilir.

Huawei, Google Uygulamaları Olmadan Mate 30 Serisini Duyurabilir

Huawei Mate 30 Serisi Google Uygulamaları Olmadan Duyurabilir. Huawei Mate 30 Google Uygulamaları Olmadan Nasıl Olur?

Başkan Trump’ın Çinli teknoloji devi ile arasının olmadığı biliyoruz, Çin ile olan ticaret savaşının merkezinden yer alan Huawei, Google’sız bir ekosistem için kendini hazırlıyor. Bunun için ilk kapsamda Android Cihazları için HarmonyOS işletim sistemi üzerinde çalıştığını da biliyoruz. Ancak bu sorunların giderildiği anlamına gelmiyor. Reuters haberine göre Çinli teknoloji şirketi yaklaşmakta olan amiral gemisi telefon modellerinden Mate 30 ve Mate 30 Pro’yu Google uygulamaları olmadan piyasaya sürmek zorunda kalacak.

Bir Google sözcüsü Reuters’e ABD yasağı nedeniyle Mate 30’un resmi Google Play sertifikasıyla satılamayacağını, bu yüzden Google Maps ve Gmail gibi uygulamaları çalıştıramayacağını söyledi.

Ayrıca geçici lisansın, yasaklamadan önce onaylanmayan ve yukarıda belirtilen iki cihazı içeren yeni ürünler için geçerli olmadığını da eklediler.

Bu nedenle yeni cihazlar, Mate 20 Pro ve P30 Pro’dan etkileyici bir dörtlü kamera kurulumuna sahip olsa da, bir Play Store’a sahip olmayacak. Şirketin alternatif bir uygulama mağazasıyla birlikte Android’in açık bir sürümünü çalıştırması gerekebilir.

Huawei bu ayın başlarında yeni işletim sistemi HarmonyOS‘u duyurdu. Ancak geçen hafta, bu işletim sistemini bu yıl bir telefona koyma planlarının olmadığını söyledi. Ayrıca, Çin teknoloji devinin ürün döngüsünün sonlarında kanıtlanmamış bir işletim sistemine geçmesi pek olası değil.

Huawei önümüzdeki ay Mate 30 Serisini Avrupalı tüketicilerin kullanımına sunacağını söylüyor. Ancak, şu anda resmi Google sertifikası olmadan bu modeli (Çin dışında) nasıl satacağı konusunda netlik yok. Telefon özellikleri ile dolu olsa bile, Huawei için zor bir satış olacak.

Huawei Mate 30 Serisi Google Uygulamaları Olmadan Duyurabilir ancak nasıl satacağı merak konusu…