Sosyal Medya

Android

Huawei P40 Pro Mart Ayında Google Servisleri Olmadan Geliyor

Huawei P40 Pro Mart Ayında Google Servisleri Olmadan Geliyor. Google Hizmetleri kullanılmayan bir Huawei amiarl gemisi daha geliyor.

Huawei P40 Pro Google Servisleri Olmadan Karşımıza Çıkmaya Hazırlanıyor

Huawei’nin Google Hizmetlerinin olmadığı ürünleri neye benzeyecek tam bir merak konusu. ABD ile olan Ticaret savaşlarının etkisini gördüğümüz şu günlerde Huawei’nin amiral gemisi telefonlarının Google’sız ne olabileceğini yavaş yavaş görüyoruz.

Huawei’nin en son amiral gemisi telefonlarından birisi P40 Pro Mart ayında satışa sunulacak ancak bu model de Google Hizmetleri olmayacak.

Frandroid haberinde Huawei CEO’su Richard Yu’ya göre; şirket Mart ayında satışa sunacağı yeni akıllı telefonu P40 modelinin bu durumdan etkilendiğini açıkladı. Şubat ayında gerçekleşecek Mobil Dünya Fuarı sonrasında satılmaya başlanacak modelin Google Hizmetleri olmayacak.

Huawei P40 Pro Mart Ayında Google Servisleri Olmadan Geliyor

Kullanıcılar için bu fark eder mi? tam bilemiyorum. Zira son amiral gemisi Mate 30 Pro’da bu durumdan etkilenmişti. Çin’deki kullanıcılar için bu durum pek fazla önemli değil ancak başka yerlerdeki çoğu kullanıcı için Gmail, Haritalar ve hatta oyun mağazasına ulaşım çok önemli.

Huawei P40 Pro muhtemelen donanım açısından oldukça güçlü olacak ancak söz konusu servislerin olmaması durumu karışık hale getiriyor.

Bu arada Yu, P40 Pro’nun yanı sıra şirketin kendi kullanıcı arayüzü EMUI’ninde Android 10 tabanlı olacağını söylüyor. Bu da ilginç bir detay…

Mashable