Sosyal Medya

Android

Huawei P40 Pro seramik bir gövdede 7 kamera sunuyor

Huawei P40 Pro'dan ilk görüntü. Mart ayında duyurulması beklenen Huawei'nin yeni amiral gemisi P40 Pro seramik bir gövdede 7 kamera sunuyor.

Huawei P40 sızıntısı, 5 kamera ve seramik gövdeyi işaret ediyor

Huawei P40 Pro’dan ilk görüntü, 5 kamera, seramik gövde. Yoksa domino taşı kamera sistemi mi deseydim…

Selfi kameraları ile birlikte toplamda 7 kamera yer alacak ancak hiç Google uygulaması olmayacak. Tercih etmek zor olabilir.

Evan Blass Evleaks, Huawei’nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonuna bir bakış atmamıza izin veriyor. Tahmin edileceği üzeri Huawei P40 Pro’dan bahsediyoruz. Blass’a göre telefonun gövdesinde seramik kullanılacak. Önceki sızıntılarda olduğu gibi, yada doğrulandığı gibi; ön ve arka cam ve seramik kaplama kıvrımlı görülüyor.

Görüntülerde ortaya çıkan en önemli tasarım özelliği ise, biri periskop tarzı bir telefoto kamera olan ve domino taşına benzer şekilde yerleştirilmiş beş lens’li devasa kamera sistemi… Leica lenslerinin kullanıldğı, ultra geniş ve telefoto arasında 13x zoom destekli, 18-240mm lens… Muhtemelen bu özelliklere ulaşmak için Huawei yazılım desteği de kullanıyor olacak.

Telefonun ön tarafında delgeç ekranda yer alan iki selfi kamerası

Selfi kamerası da ikili oldu. Toplamda 7 kameranın yer aldığı bir amiral gemisi telefondan bahsediyoruz.  Güç düğmesi ve ses düğmesi sağ kenarda, üst ve sol taraflar aslında boş ve altta bir USB-C bağlantı noktası ve hoparlör var. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde 3.5mm kulaklık girişi yok.

Huawei’nin son iki amiral gemisi telefonu Mart ayında Paris’te düzenlenen etkinlikle duyurulmuştu. Buda benzer şekilde yaklaşık 2 ay sonra karşımıza çıkabilir. Yine’de en büyük sorun Google uygulamalarının olup olmayacağı. Google hizmetlerinin kullanılamaması bir çok kullanıcı için sorun olabilir.

Huawei P40 Pro’dan ilk görüntü sonrasında; Huawei P40 Pro için 7 kamera mı? yoksa Sıfır Google Uygulaması mı? diye kendinize sormak zorunda kalabilir siniz?