Sosyal Medya

Kripto Para

Huobi Global:Kripto uzmanları Ethereum Birleşmesi ve Çatal’ı nasıl görüyor?

Kripto dünyasının tek odağı pek yakında gerçekleşecek olan Ethereum Birleşmesi. Birleşmeye sayılı günler kala sektör ikiye ayrılmış durumda. Huobi Global, birleşme öncesinde sektör öncülerinin Birleşme ve Çatal’la ilgili görüşlerini derledi.

Huobi Global:Kripto uzmanları Ethereum Birleşmesi ve Çatal’ı nasıl görüyor?

Kripto dünyasının tek odağı pek yakında gerçekleşecek olan Ethereum Birleşmesi. Birleşmeye sayılı günler kala sektör ikiye ayrılmış durumda. Huobi Global, birleşme öncesinde sektör öncülerinin Birleşme ve Çatal’la ilgili görüşlerini derledi.

Blok zinciri endüstrisinin bu yılki en büyük etkinliği olarak adlandırılan Ethereum (ETH) Birleşmesi yaklaşırken, endüstrinin deneyimlileri ve uzmanları arasındaki tartışmalar alevlenmeye başladı. Konular çoğunlukla İş Kanıtı (PoW) modelinden Hisse Kanıtı (PoS) modeline geçen konsensüs mekanizmasına odaklanıyor.

Birleşme, konsensüs mekanizmasındaki değişim tarafından yönlendirileceğinden, iki düşünce ekolü ortaya çıkıyor: PoW yanlısı olanlar ve PoS yanlısı olanlar. Bu farklılıklar nedeniyle, ETH’nin “sert çatallanma”sının meydana gelmesi çok muhtemel: PoW tabanlı ETH çatallanmış olarak çalışmaya devam ederken, birleşmeden sonra yeni sürüm ETH 2.0 olarak adlandırılacak. Huobi Global, blok zinciri uzmanlarının Birleşme ve Çatal’ı nasıl gördüğünü inceledi.

PoS taraftarları:

Chainlink: Birleşmeyi destekliyor ancak Çatal’ı desteklemiyor

Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan bir blok zinciri oracle ağı olan Chainlink, Birleşmeyi desteklediğini ancak Ethereum ağının çatallı sürümlerini desteklemeyeceğini belirtti.

Chainlink, web sitesinden yaptığı bir bildirimle “Kullanıcılar, PoW çatalları da dahil olmak üzere Ethereum blok zincirinin çatallı sürümlerinin Chainlink protokolü tarafından desteklenmediğini bilmelidir. Bu, hem Ethereum Vakfı hem de daha geniş Ethereum topluluğunun, Ethereum blok zincirini PoS konsensüsüne yükseltmek için sosyal konsensüs yoluyla elde edilen kararı ile uyumludur” dedi.

Frax Finance: PoW çatalına karşı

Blok zinciri projesi Frax Finance’in kurucu ortağı Sam Kazemian, topluluktaki ETH “sert çatallanma”sına karşı oy vermeye yönelik bir teklif başlattı ve Frax DAO’yu kabul edilen tek ETH ağı olarak PoS tabanlı ETH’yi seçmeye çağırdı. Proje, kısmen teminatlandırılmış algoritmik bir sabit coin olan FRAX tokeninin arkasında yer alıyor.

Teklif, Frax’ın en büyük beşinci sabit coin ve Uniswap’taki en iyi token olduğunu açıkladı. Aynı zamanda ETH ekosisteminin önemli bir parçası. Bu nedenle teklif, FXS ile Frax hisse yönetişim tokenine atıfta bulunarak, “FXS sahiplerinin kamu bilgisini yönetişim yoluyla arzu etmesini açıkça sağlamak mantıklıdır” diyor.

Vitalik Buterin: “Sert çatallanma” savunucuları hızlı para kazanma peşinde

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Güney Kore’deki bir basın toplantısında, PoW’yi korumak için Ethereum’un sert çatallanmasını savunanların “sadece hızlı para kazanma peşinde” olduklarını söyledi.

Buterin, topluluk içinden PoS desteğinden başka bir şey görmediğini ve İş Kanıtı modelini tutmak isteyen çoğu kişinin ETH ekosisteminin dışından olduğunu belirtti.

Crypto Pragmatist: Birleşmiş zincir ‘gerçek’ Ethereum’dur

Crypto Pragmatist’in kurucusu Jack Niewold, paylaştığı bir tweet’le PoW çatallanmasının hayalet bir kasaba olacağını söyledi. Lojistik nedenlerden dolayı bir PoW çatalının kabulünü görmemizin pek olası olmadığını da sözlerine ekledi. “Sosyal konsensüs, birleşmiş zincirin ‘gerçek’ Ethereum olduğu yönünde.”

DCG: “PoW çatalını desteklemek için sıfır niyet”

Dijital para piyasasına odaklanan bir risk sermayesi şirketi olan DCG’nin CEO’su Barry Silbert, Twitter’da şirketin ETC’ye ek olarak ETH PoS’u tam olarak destekleyeceğini ve “herhangi bir ETH PoW çatalını destekleme niyetinin sıfır olduğunu” söyledi.

Silbert “ETH madencileri, uzun vadede gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için ETC’ye geçmeli, bu kadar basit” diye tweet attı.

Çatal taraftarları:

Chandler Guo: “Ethereum’u bir kez çatalladım, tekrar çatallayacağım!”

Ethereum madencisi Chandler Guo, ETH PoW’a verdiği desteği defalarca dile getirdi. Guo geçenlerde bir televizyon programında, madencileri “işlerini kapatmak” zorunda kalmaktan kurtarmanın bir yolu olarak, çabasını desteklemeleri için organize olmalarına yardım ettiğini söyledi.

Guo “Bence PoW çatalı yapılmalı ve bilgi işlem güçleri korunmalıdır. Orada insanlar (madenciler) ETH’ye ve kariyerlerine olan inançlarının dışında birçok fon yatırdı. Bu insanların aniden işlerini kaybetmelerine veya iflas etmelerine izin vermek sorumsuzluktur” dedi.

Temmuz’daki tweet’i şöyleydi: “Ethereum’ı bir kez çatalladım, tekrar çatallayacağım!”

Justin Sun: PoW’un katkısı hafife alınabilir

Halka açık Tron zincirinin kurucusu ve Poloniex’in güçlü bir destekçisi olan Justin Sun, Twitter’da şunları söyledi: “Bir milyondan fazla ETH’ye sahip bir balina olarak, PoS’a geçerek çok para kazanacağım (PoS, ETH sahipleri için açıkça daha kolay) … Bir dereceye kadar Ether topluluğunun, PoW’un temel konsensüs mekanizması olarak Ethereum’a ne kadar katkıda bulunduğunu hafife alabileceğini düşünüyorum.”

Sun ayrıca Poloniex borsasında iki yeni token listeleyerek sert çatallanma desteğini duyurdu. Belirteçler, sırasıyla Hisse Kanıtı (PoS) ve İş Kanıtı (PoW) ile ilgili olarak ETHS ve ETHW olarak adlandırılacaktır. ETHW, Beacon zincirinin birleşmesinden sonra GPU madencilerinin ETH madenciliğine devam ettiği yeni oluşturulmuş bir Ethereum sert çatallanmasını temsil edecek.

Ayrıca Sun, mevcut ağın bir versiyonunu bir İş Kanıtı zinciri içinde tutmak için çatallı Ethereum’a geçişi teşvik etmek istiyor. Zincirin gerçekleşmesi durumunda bir geliştirici topluluğu oluşturmak için 1 milyona kadar ETHW teklif ediyor.

APENFT: Potansiyel sert çatallanmayı destekliyor

APENFT platformu, 10 Ağustos’ta Ethereum 2.0 Birleşmesini ve potansiyel sert çatallanmayı desteklediğini duyurdu. Bu, yeni Ethereum zincirinin tüm NFT projelerini çatal ile barındırabilmesini sağlayacak.

BitFinex: Yeni tokenleri lanse etti

Kripto borsası BitFinex, Ağustos ayının sonlarında Ethereum’da yeni Chain Split Token’leri (CST) lanse etti. Lansmanla birlikte, kullanıcılar BitFinex Türev işlemler platformunda Birleşme’den kaynaklanan hem ETHPoW çatalını hem de ETH PoS tokenlerini takas edebilirler. Her iki token ayrı olacak ve işlem çifti olarak da mevcut olacak.

Photo by Art Rachen on Unsplash