Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Hypercasual oyun stüdyosu Hoody, ilk yatırımını WePlay Ventures’dan aldı

Hypercasual oyunlar geliştiren Hoody Studios, 1,8 Milyon TL değerleme ile WePlay Ventures’dan tohum yatırım aldı.

Hypercasual oyun stüdyosu Hoody, ilk yatırımını WePlay Ventures’dan aldı.

Hypercasual oyunlar geliştiren Hoody Studios, 1,8 Milyon TL değerleme ile WePlay Ventures’dan tohum yatırım aldı. 3 genç girişimci tarafından kurulan Hoody Studios, aldıkları yatırım ile ekiplerini genişleterek hypercasual türünün önemli stüdyoları arasına girmeyi amaçlıyor.

1 yıl içerisinde ekibini 4 katına çıkararak hit oyunlar geliştirmeyi amaçlıyor

3 oyun geliştirici tarafından Digi Game Startup Studio bünyesinde kurulan Hoody Studios, son yılların en popüler oyun türü olan Hypercasual alanında oyunlar geliştiriyorlar. Bunun yanı sıra Kadir Has Üniversitesi bünyesinde oyun geliştirme üzerine eğitimler veren Hoody ekibi, bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kişilere Hoody Studios bünyesinde staj ve çalışma imkanı sunuyor. Bu sayede Hypercasual türünün dinamik ve hızlı tüketim yapısına uygun bir strateji ile hareket eden stüdyo, bu program ile ekibini düzenli olarak genişletmeyi ve yeni başarılı geliştiricilerin ortaya çıkmasına olanak sağlamayı hedefliyor. Hoody Studios, 1 yıl içerisinde ekibini 4 katına çıkararak bu türdeki önemli oyun stüdyoları arasına girmeyi ve hit oyunlar geliştirmeyi amaçlıyor.

“Oyun geliştiricisi olmak isteyen kişilere temas ediyor olmamız bizim en güçlü kasımız”

3 genç oyun geliştirici olarak bir araya gelerek çıktıkları bu yolda WePlay Ventures gibi oyun sektörünün en önemli yatırımcı firmasından yatırım aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Hoody Studios kurucu ortaklarında Mete Berk Kumaş, “ Hypercasual her gün gelişen ve değişen bir oyun türü. Bu alandaki önde gelen oyun stüdyolarına da baktığımızda bu değişime en hızlı adapte olanların başarılı olduğunu görüyoruz. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde oyun geliştirme alanında vermiş olduğumuz eğitimler sonucunda başarılı olan ve hayatlarına oyun geliştiricisi olarak devam etmek isteyen kişilere temas ediyor olmamız bizim en güçlü kasımız. Bu sayede hem ekibimizi sürekli olarak genişleterek bu türdeki önemli oyun stüdyolarından biri olmayı hem de oyun sektörüne yeni geliştiriciler kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda WePlay Ventures’ın desteğini aldığımız için çok mutluyuz.” dedi. WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit, “WePlay olarak 2021 yılına hızlı bir giriş yaparak ilk yatırımımızı Hoody Studios’a gerçekleştirdik. Genç arkadaşlara yürekten inanıyoruz. Kısa sürede hypercasual türünün önemli oyun stüdyolarından biri olacaklarını ve oyun sektörü için de önemli işler yapacaklarını düşüyoruz. 2021 yılında yatırımlarımıza ve girişimleri desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.